B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

O brijanju i ostalim penušavim temama...

autor: Gomex | 01.08.2019
O brijanju i ostalim penušavim temama...

Dok berberini nisu postojali kao profesija, muškarci su koristili razne predmete kako bi se obrijali, kao što su: morske školjke, nagorele grančice i oštro kamenje. Danas, brijanje više nije čin lične nege već i stvar ličnog izražavanja.

Sveže obrijana koža je skolona iritacijama

Dobra ideja je da se, kada ste na odmoru, brijete rano ujutru ili noć pre - slana voda, pesak i hlor mogu da iziritiraju sveže obrijanu kožu. Takođe, ne treba se brijati odmah nakon sunčanja, kako biste izbegli iritaciju kože, posebno ako ste izgoreli tokom kupanja. Nasuprot popularnom verovanju, brijanje ne utiče na veličinu ili boju dlake. Niti prouzrokuje da dlake rastu deblje, tamnije ili brže. Međutim, brijanje menja oblik vrha porasle dlake, iz tog razloga one mogu postati drugačije na dodir kako iznova rastu.

Pena za brijanje ima tendenciju da manje isušuje kožu od običnog sapuna i vode i ne blokira brijač na način na koji sapun to radi. Pena pomaže da se zadrži vlažnost u dlaci, omogućavajući da se lakše ukloni. Dlake kod muškaraca na licu često rastu u različitim pravcima. Većina muškaraca koristi lagane i nežne poteza i briju se u smeru rasta dlake, što im omogućava najbrže i veoma glatko brijanje.

Saveti za ugodno brijanje

Prostor iznad gornje usne je nezgodan za mnoge muškarce. Ostavite ga uvek za kraj. Nanesite dosta pene za brijanje i dozvolite da je ova oblast upije koliko god je to moguće. Brijte se polako i ne pritiskajte previše.

Muške i ženske potrebe negovanja se razlikuju na nekoliko načina, tako da bi muškarci uvek trebalo da se opredele za proizvode koji su namenjeni specijalno “za njega”. Nije preporučljivo dozvoliti devojci ili supruzi da koristi vaš brijač. Postoji velika razlika između vlasi muškarca i žena, kao i načina na koji se briju. Muške dlake na licu su u prečniku 50-60 odsto veće od ženskih i nepravilno su oblikovane. Ukupno područje ženskog brijanja je 18 puta veće od ukupnog područja muškog brijanja, ali dlake na licu muškarca su gušće nego dlake na nogama žena, pod pazuhom ili bikini delu. Zapravo, muška brada ima isti broj dlaka kao broj dlaka na listovima nogu kod žena u kombinaciji sa prostorom pod pazuhom, tako da su muški i ženski brijači veoma različiti.

Zbog alkohola koji sadrži u sebi, pena za brijanje može biti odlično pomagalo kada je u pitanju čišćenje ruku, pogotovo ako ste na putu. Lagana formula koju koža brzo upija plus miris na sve to čini penu za brijanje odličnim dezinfekcionim sredstvom za ruke. Nakon upotrebe morate obrisati ruke peškirom jer ostaju vlažne.