B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

NEGUJTE LICE SA PONOSOM NOSITE SVOJE BORE!

autor: Gomex | 07.12.2016
NEGUJTE LICE SA PONOSOM NOSITE SVOJE BORE!

Šta odaju bore? Duži životni vek, želju za mladolikim izgledom, brigu o telu… Istina, bore su prvi vidljivi znak starenja, ali pre svega one odaju ličnost i proživljena iskustva. Ako ih ispeglate, nećete izbrisati uzroke zbog kojih su nastale.

Pojava bora na licu je neminovnost koja nas sve čeka, bez obzira koliko se trudili da lice negujemo i čuvamo. Bore su prirodan proces starenja kože i ne treba ih se ni stideti niti očajavati zbog njihove pojave. Odgovarajuća nega kože lica će svakako usporiti njihov nastanak i borba sa borama treba da počne što ranije. Već u 20-im godinama treba početi sa razmišljanjima o ZAŠTITI kože i eliminisanju faktora koji će u 30-im uticati na pojavu bora.

S vremenom koža se istanjuje, postaje suvlja i gubi prirodnu elastičnost, pa se i njena sposobnost odbrane od spoljašnjih faktora smanjuje. Pojava bora se zapravo dešava u dermisu - drugi sloj kože koji sadrži strukturalne elemente - proteine poput kolagena i elastina koji koži daju čvrstoću i elastičnost. Kako starimo usporava se proces razmnožavanja ćelija dermisa, on se istanjuje, slabi mreža kolagenskih vlakana i pojavljuju se neravnine na površini kože. U isto vreme smanjuje se lučenje zaštitnih ulja koja hidriraju kožu, pa ona postaje suvlja i samim tim sklonija boranju.

Ako želite da sakrijete bore, mada kod onih dubokih i izraženih teško da ćete uspeti, treba da se držite pravila ,,manje je više’’. Preterano nanošenje pudera i korektora će samo učiniti kontraefekat i dodatno istaknuti bore. Ne postoji način da sprečite nastanak i zaustavite pojavu bora, ali pravilnom negom možete da ga usporite i odložite bore za koji godinu. Jako je bitno da na vreme počnete sa kvalitetnom i odgovarajućom negom lica koju ćete prilagoditi svom tipu kože i svojim godinama. Pravilna higijena lica i čišćenje, upotreba lagane i kvalitetne šminke, redovno skidanje šminke, spavanje na leđima umesto na strani ili stomaku - sve ovo su korisne taktike koje će usporiti starenje lica.