B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Moja maska moja pravila!

autor: Gomex | 06.12.2018
Moja maska moja pravila!

Znate koliko je zdrava i negovana koža važna, pa sigurno želite da pravilno iskoristite masku za lice. Maska za lice je sjajan način da hidrirate kožu, posvetlite i očistite kožu lica. Koliko god to lako zvučalo, postoje načini da ubrzate delovanje maske za lice. Pogledajte savete kako se pravilno koristi maska za lice i da ona ima što veći efekat...

Očistite kožu pre upotrebe maske!

Najbolji način da dobijete maksimum od maske za lice jeste da očistite kožu pre upotrebe maske. Koža koja nije čista može da poništi delovanje sastojaka iz maske. Isperite lice i očistite losionom. Ako izdvajate novac za maske, onda bi bilo najbolje da pre toga očistite lice. Bez obzira da li ste koristili mnogo maski za lice u svom životu, nijedna nije ista, pa bi bilo najbolje da pročitate uputstvo pre nego što je stavite. Možda je potrebno da je stavite na suvu ili vlažnu kožu, ili je potrebno da je držite više vremena. 

Da bi vaša maska imala pravo dejstvo, potrebno je da je pravilno upotrebljavate, pa je zato važno da pročitate uputstvo. Najbolje bi bilo da testirate novu masku pre nego što je koristite, kako ne biste izazvali neželjene reakcije na koži lica. 

Nanesite masku na malu površinu na unutrašnjoj strani podlaktice kako biste testirali njeno dejstvo i ako ne postoje reakcije posle nekoliko sati, onda je slobodno možete koristiti. Očigledno je da se maske stavljaju na lice, ali pazite kako ih stavljate i na delove blizu očiju, jer su osetljivi. Takođe, ako su rupe na maski male, onda ih proširite kako biste bili sigurni da sastojci neće doći u kontakt sa očima.

Masku držite koliko je preporučeno!

Važno je da strogo vodite računa o vremenu koliko masku držite na licu, jer vam se može dogoditi da zaboravite da je skinete. Kada su maske za lice u pitanju, važno je da ih držite onoliko koliko je propisano u uputstvu, jer ako se aktivne supstance previše osuše može se desiti da iziritira kožu. To što masku držite duže nego što je napisano, neće bolje uticati na njeno dejstvo.

Maske je najbolje upotrebljavati jednom do dva puta nedeljno ukoliko su deo rutinske nege kože. Mogu se primenjivati i češće ukoliko su deo određene kure za revitalizaciju ili rehabilitaciju kože. Piling maske ne treba primenjivati češće od jednom nedeljno, sem ako koža nije izuzetno masna, a ni tada ne bi trebalo češće od dva puta nedeljno.