B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

MOJA KOSA IMA POSEBAN TRETMAN

autor: Gomex | 22.03.2017
MOJA KOSA IMA POSEBAN TRETMAN

Kosa ne može da vam se požali dok trpi zlostavljanja kao što su često pranje kose, bojenje kose, feniranje kose i ispravljanje kose. Međutim, čak i najkvalitetnija kosa na kraju dosegne do tačke bez povratka, pa tek onda shvatimo da kosa nije neuništiva. U tom trenutku zbog velikog broja jakih tretmana kosa je isušena, sa iskrzanim krajevima i beživotna. “Pametni” preparati za obnavljanje kose svakako su blagoslov u ovakvoj situaciji. Oni uklanjaju oštećenja i dozvoljavaju vam da odmah uživate u svilenkastoj i zdravoj kosi.

Svaka oštećena kosa iza sebe ima priču o nizu sitnih ”maltretiranja” nakon kojih se oštećenja sve više i više uvećavaju. Ta “maltretiranja” mogu biti loše iskustvo sa aparatima za oblikovanje kao što su četka, fen ili figaro ili čak jaki hemijski tretmani kao što je bojenje, posvetljivanje ili trajna ondulacija.

Stres i nepravilna ishrana takođe vode do problema sa kosom. Razne vrste organskih oboljenja prvo se reflektuju na sjaju i kvalitetu kose i noktiju. U nekim slučajevima, jedini krivac je nepravilna nega kose.

Negujte svoju kosu brižno kao prehlađeno dete čuvajući je od svih potencijalnih oštećenja. Koristite šampon za oštećenu kosu i nežno ga umasirajte u mokru kosu. Energično trljanje će kasnije samo otežati raščešljavanje kose. Temeljno i lagano isperite šampon. Oštećenoj kosi zasigurno treba balsam ili pakovanje nakon svakog pranja. Balsam treba posebno nanositi na najoštećenije krajeve. Ostavite balsam da deluje pre nego što ga temeljno isperete jer regenerativni elementi u ovim preparatima ne mogu delovati prebrzo, pa ako ih isperete odmah nakon nanošenja kao da ga niste ni stavljali.

Toplota fena isušuje kosu. Ukoliko vam je kosa već suva, svakodnevno feniranje i česta upotreba toplih viklera i prese za kosu će brzo učiniti vašu kosu i kožu glave suvim ko pustinja. Zato bi trebalo umereno koristiti aparate za sušenje kose i podesiti fen na nisku temperaturu i pun protok vazduha. Zaštita od gubitka vlažnosti je još bolja ako ste prethodno naneli balsam na vašu kosu. Isto važi i kada ste na plaži. Nošenje šešira, kape ili marame će zaštititi vašu kosu od velikog isušivanja što bi rezultiralo mršenjem kose. Odgovarajuća hidratacija kose je posebno važna za obojenu ili hemijski tretiranu kosu.

Lagano se vraćamo prirodi?

Kada je reč o proizvodima za negu kose, oni su doživeli revoluciju u 20. veku, a prvu hemijsku formulu za bojenje kose pod nazivom Aureole izumeo je Eugene Schuller 1907. godine.

Trenutno, svedoci smo brojnih inovacija u industriji proizvoda za negu kose, kao spoj nauke i prirode. Novi trendovi obuhvataju proizvode načinjene od isključivo biljnih ekstrakata, bez štetnih sastojaka, uz korišćenje moderne tehnologije, kako bi se dobili što efikasniji šamponi, regeneratori i sprejevi.