B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

MOJA JE KOŽA MEKA I NEŽNA KAO PAMUK

autor: Gomex | 14.06.2017
MOJA JE KOŽA MEKA I NEŽNA KAO PAMUK

Mleko za telo je veoma bitan deo lične higijene. Pri svakom tuširanju skidamo zaštitni sloj sa kože koji nas štiti od bakterija i upravo tu je važan vid zaštite mleko za telo.

Svako mleko za telo ostavlja zaštitu na koži, ali za neke pozitivne ili negativne efekte odgovorne su aktivne materije u ovim preparatima. Najčešće se koriste vitamini A, C, E, pantenol i njihovi derivati. Vitamin A ili retinol je nezamenljiv za zdravlje kože. Vitamin C pomaže u izbeljivanju staračkih pega, stimuliše proces izbeljivanja kože, ublažava sitne linije i bore i povećava elastičnost. Takođe čini prirodnu zaštitu u odbrani od štetnih UV zraka i crvenila prilikom sunčanja. Prirodni vitamin E se dobija iz sojinog ulja, a posebno se preporučuje za masnu i suvu kožu, polje delovanja se uklapa sa vitaminom C. Od proteina najčešće se koriste kolagen, elastin i keratin. Od biljnih ekstakata koriste se sveže biljke – aloja, neven, kopriva, žalfija, krastavac, glog, kamilica, divlji kesten, kantarion i mnoge druge.

Mleko za telo se nanosi posle tuširanja, uvek na čistu kožu. Nanesite ga blagim, kružnim pokretima. Nanošenje mleka za telo treba da bude kompletan užitak, dakle i estetski doživljaj. Vodite računa da uvek namažete vrat, jer njega uvek zaboravimo. Dakle, uvek dobro namažite vrat i dekolte, a možete namazati i ruke koje su takođe osetljiv i najizloženiji deo tela. Nije vam potreba posebna krema za vrat i dekolte, to je samo marketinška “prevara”. Vaše mleko za telo biće dovoljno.

Leti je koži potrebno mleko koje obezbeđuje svežinu, a najlakše i najbrže koža upija mleko u spreju. Ali, već sa prvim hladnim danima treba joj hranljivo i nešto masnije mleko. Zbog trenja pri kontaktu s odećom i naglih promena temperature hidrolipidni film na koži se menja - zato je treba svaki dan masirati masnijim mlekom. Ako imate izrazito suvu kožu, leti možete da koristite isto hranljivo mleko kao zimi.

Hidrirana koža je baršunasta, meka i blistava. Koža kojoj nedostaje vlažnosti ili je suva ili preterano masna. Zbog toga je hidratacija kože veoma važna. Ipak, ne odgovara svima isto mleko za telo. Pažljivo birajte…

Ako imate normalnu kožu, birajte lagana mleka koja koža brzo upija. Ako imate masnu ili mešovitu kožu, za vas su idealna tečnija mleka sa emulzijama koje matiraju kožu i neutrališu presijavanje nastalo usled mašćenja kože. Damama sa suvom kožom preporučuju se hranljiva, hidratantna mleka koja sadrže keramide, odnosno lipidne molekule koji zadržavaju vodu. Ukoliko imate osetljivu kožu, vaš izbor mleka treba da bude baziran na sastojke sa umirujućim dejstvom.

Leti se svima preporučuje mleko laganije teksture, kako bi koža mogla normalno da diše i da se znoji koliko je to potrebno. Zimi treba preći na bogatija mleka za telo, jer se čak i normalna koža zimi više isušuje.