B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kupatilo moje milo!

autor: Gomex | 02.08.2018
Kupatilo moje milo!

Čišćenje kupatila mnogima predstavlja najomraženiji posao u kući. Svakako, redovno čišćenje kupatila je obavezno. Ako se dobro organizujete, shvatićete da vam ova obaveza neće oduzeti mnogo vremena. Krenite sa entuzijazmom u obavljanje ovog kućnog posla - rukavice na ruke i počnite. Neka vaše kupatilo zablista.

Na početku uklonite sve predmete koji ne pripadaju kupatilu. Sklonite sve što stoji na podu i sve sitnice koje se nalaze u kupatilu. Bacite sva prazna pakovanja šampona, krema, stare paste za zube…

Koristite posebnu krpu za čišćenje kupatila, kako biste izbegli širenje bakterija. Za manje i teže dostupne delove koristite što manju četku (uvek dobro dođe i stara četkica za zube). Sipajte sredstvo za čišćenje u wc šolju i očistite četkom. Za ovaj deo kupatila koristite i posebnu krpu ili ubruse koje ćete baciti. Očistite sapunicom spoljni deo wc šolje. Dasku možete prebrisati alkoholom.

Pod možete očistiti i na početku, ali svakako je bolje ako ovaj posao ostavite za kraj (tako ćete očistiti i prašinu koja je pala na pod u toku čišćenja). Ribanje poda počnite od najudaljenije tačke od vrata. Ne zaboravite da pod isperete čistom vodom kako biste uklonili sapunicu i sprečili klizanje. Posebnu pažnju obratite na deo poda koji se nalazi oko wc šolje.

Prostirku operite u mašini. Očistite zidove i prozore – pločice možete poprskati hemijskim proizvodom sa izbeljivačem ili nekim drugim sredstvom za dezinfekciju. Kada dobro istrljate keramičke pločice, isperite ih i očistite suvom krpom kako ne bi ostale štrafte.

Prozor očistite sa unutrašnje i sa spoljašnje strane. Očistite tuš tako što ćete ga poprskati proizvodom za čišćenje i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Isto uradite i sa kadom. Ukoliko imate problem sa rđom i  kamencem koristite posebna sredstva za njihovo eleminisanje. Tuš i kadu isperite vodom.

Nemojte zaboraviti zavesu za tuširanje, ako je imate. Možete je oprati u toploj vodi sa malom količinom sapuna i izbeljivača. Za čišćenje lavaboa možete koristiti isto sredstvo kao i za čišćenje kade, ali u manjoj količini.

Za brisanje ormana i fioka koristite ubruse. Možete im dodati malo sapunice. Očistite ogledalo i druge sjajne površine odgovarajućim sredstvom, isperite ga, a zatim obrišite višak vode. Čišćenje kupatila sada ne deluje tako strašno, zar ne?

Čistite li jednim sredstvom za čišćenje sve površine u kupatilu, one ne mogu biti očišćene jednako kvalitetno. Zato nek vas ne čude tragovi na ogledalu i staklu ako ih čistite specijalizovanim sredstvom namenjenim za pranje tuša i pločica. Staklene površine i ogledalo treba čistiti tečnošću za pranje prozora. Često zanemarujemo one stvari poput polica, ormarića, tuša, ručki ili pak prekidača za svetlo koje svakodnevno dodirujemo. I njih bi trebalo da čistimo. Osim toga, neke predmete poput čašica ili stalaka za četkice i paste za zube ili stalaka u kojima držimo kozmetiku možemo povremeno oprati u mašini za posuđe.