B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

KOSA, MOJ UDARNI ŽENSKI ATRIBUT!

autor: Gomex | 23.06.2017
KOSA, MOJ UDARNI ŽENSKI ATRIBUT!

Svakodnevno izgubimo i do 100 vlasi kose, a oko 49 odsto žena u Evropi ima problem gubitka kose, dok polovina njih ima slabu ili veoma slabu kosu, što je reakcija na svakodnevni stres i štetne spoljne uticaje. Kosa je jedan od najsugestivnijih atributa ličnosti i da bi bila dragocen ukras treba je negovati na odgovarajući način.

Pre svega, neophodna je pravilna osnovna nega koja podrazumeva odabir adekvatnog šampona za pranje kose. To znači da treba odabrati pravilan proizvod prema tipu kose i u skladu sa tim odabrati pravi šampon.

U današnje vreme, zahvaljujući velikoj ponudi proizvoda za negu kose, različiti problemi kose postaju prošlost. Ali, zbog brzog tempa života, ljudima je onemogućeno da svojoj kosi pruže potreban tretman i negu.

Posebna inovacija jesu proizvodi koji kombinuju željene benefite, tako da su sve češće u upotrebi šamponi koji u svom sastavu imaju i tretman, odnosno balzam. Oni kosu brzo i efikasno peru poput šampona i obnavljaju je poput hranljivog tretmana. Aktivni, obnavljajući sastojci u kremastoj formuli šampona prodiru u strukturu kose i trenutno pružaju svoj dugotrajni, obnavljajući efekat. Struktura kose upotrebom ovih šampona postaje obnovljena iznutra, a površina kose ostaje glatka i sjajna.

Unazad desetak godina tehnologija proizvodnje proizvoda za negu kose je krenula bržim korakom, te se tako od proizvoda za negu kose očekuju i dodatni benefiti poput jačanja dlake, njene strukture, stimulisanja rasta kose i rešavanja problema opadanja. Savremeni proizvodi za negu kose koriste sisteme za oporavak i negu slabe i lomljive kose na bazi unapređenih novih formula, a nove hemijske formule identične su ljudskom tkivu i stimulišu metaboličku energiju snabdevajući krajeve kose fosfatnim sastojcima koji im daju zdrav izgled.

Na rast kose, njenu strukturu i jačinu utiče mnogo faktora od genetskih, do hormonskih, a tu su i uticaji spoljnje sredine: sunce, zagađen vazduh, duvanski dim, promena temperature. Nasledni faktori ne mogu se promeniti ni kod muškaraca ni kod žena, kao što je starenje na određeni način zapisano u našim genima i utiče na proređivanje dlaka na glavi.

Međutim, ono na šta se može uticati jeste pravilan odabir i način upotrebe šampona. Kvalitetna i odgovarajuća nega kose je prvi korak u čuvanju zdravlja i volumena kose. To znači pre svega redovno pranje i upotreba kvalitetnog šampona prema strukturi vlasi i tipu kose. Bitno je koristiti šampone koji su, pored osnovne nege, dodatno namenjeni zaštiti kose od štetnih spoljnih uticaja, posebno sunca.