B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Koja je količina dezodoransa idealna?

autor: Gomex | 21.03.2019
Koja je količina dezodoransa idealna?

Većina nas uživa u malo dezodoransa koji nas čini svežim i mirisnim tokom celog dana, zar ne? Jel tako? Kada ste to odlučili, daleko je teže izabrati koji dezodorans da koristite. Postoji toliko mnogo njih. Pa, dobro, uglavnom tri.

Ali, šta god vi više volite, postoji trik za svaki od njih. Dakle, kad ste jednom odlučili da li ste devojka za sprej, roll-on ili stik, pogledajte naše savete o tome kako da koristite dezodorans u nastavku…

Kako koristiti dezodorans?

Pre upotrebe dezodorans dobro protresite kako bi se svi sastojci pomešali, a zatim ga nanesite ispod pazuha. Za savršenu primenu aerosola, postoji zlatno pravilo vezano za udaljenost pri prskanju – treba da držite bočicu oko 15 cm od vaše kože ispod pazuha dok prskate (ako nemate lenjir, to je otprilike na pola puta između vašeg pazuha i vašeg lakta).

Sa aerosolom možete da utvrdite koliko dezodoransa da nanesete trajanjem prskanja. Naš savet? Nema potrebe da prskate sve dok ne budete obavijeni oblakom – dve sekunde za svaki pazuh je dovoljno, a to je zapravo kratko, oštro prskanje.

Sa roll-on dezodoransom, trik je u imenu: jednostavno pustite da se kuglica vašeg dezodoransa kotrlja preko kože ispod pazuha i to nekoliko puta da biste ostvarili dobru, ravnomernu pokrivenost.

Ako je stik vaše omiljeno oružje, odvrnite osnovu stika da bi proizvod izašao napolje, i pređite preko kože u dva ili tri poteza ispod svakog pazuha. Ostavite što je moguće više vremena između trenutka primene vašeg dezodoransa i oblačenja – nije prijatno iskustvo ukoliko otkrijete male (ili ne daj Bože velike) bele tragove na vašoj elegantnoj, uskoj crnoj haljini u trenutku kada je već suviše kasno da se presvučete...

Redovna upotreba dezodoransa

Svi se mi znojimo kako u toku leta tako i tokom ostatka godine, ako smo u prostoriji u kojoj je pretoplo, ako se fizički naprežemo (na treningu, recimo), a ima i onih koji se preznoje od nervoze. Znojenje kao takvo je savršeno normalna pojava, a neprijatan miris znoja najčešće se može izbeći redovnom higijenom i upotrebom dezodoransa, jer znoj, sam po sebi, nema nikakav miris. Neprijatni mirisi dolaze od bakterija koje se namnože na telu, a koje redovnim tuširanjem i upotrebom dobrog dezodoransa možete ukloniti i/ili usporiti njihovo razmnožavanje.