B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kako odabrati pravi poklon?

autor: Gomex | 19.12.2019
Kako odabrati pravi poklon?

Prvo na šta treba da obratite pažnju prilikom odabira poklona je da na vreme znate za koga i za koji datum birate isti. Što vam je osoba bliskija, možda će vam biti lakše (ili pak teže) da odaberete savršen poklon.  

Ako volite liste, naznačite u svom godišnjem kalendaru bitne datume i imena osoba koje sa tim datumima povezujete. Najvažnija je organizacija, kako biste sebi dali dovoljno vremena za razmišljanje, odabir i eventualno naručivanje.

Personalizovani pokloni

Jedna od važnijih stavki je svakako i vaš budžet, ali pokloni po pravilu ne moraju biti skupi da bi nekoga iskreno obradovali. Lepo je pokloniti čak i sitnice.

Ako ste od onih koji vole da u poklon ulože više vremena i kreativnosti, a manje novca, nekoliko sati pretraživanja interneta mogu biti dovoljno inspirativna osnova za kreiranje poklona. Mogućnosti su nebrojene. Personalizovani pokloni koje ste sami napravili ili osmislili i u koje ste utkali i svoj lični trud - gotovo sigurno će biti najbolji izbor.

Takvi pokloni, bez izuzetka, izazivaju mnogo veću radost od bezličnih skupocenosti. U svakom slučaju, od presudnog značaja može biti i pažljivo slušanje ljudi, jer kroz svakodnevne sitnice svi otkrivamo ponešto od onoga šta nas uveseljava i šta nam se sviđa (a svi smo posebni na svoj način)... 

Razmislite o osobi - kakav stil voli, da li teži jednostavnosti i funkcionalnosti ili više voli kičaste sitnice, koje interese i hobije ima i šta već poseduje... Nekad su i iskustveni pokloni u vašem društvu najbolji mogući odabir (zajednički odlazak u bioskop, na putovanje, koncert ili utakmicu).

Morate davati da biste dobijali

Ono što je sigurno jeste činjenica da većina ljudi želi poklon za sebe, a ne nešto što će im olakšati čišćenje, pranje, kuvanje ili posao u preduzeću ili radionici. Ako vas već hvata praznična groznica, kupite svakome po nešto i ulepšaćete dan i sebi, a i njima. Možda vam se taj lep gest višestruko vrati u narednoj godini, jer kako se to u svetu popularno kaže - „GIVE TO GET“ (u slobodnom prevodu - „Morate davati da biste dobijali“).