B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kako najlakše osušiti veš?

autor: Gomex | 01.04.2018
Kako najlakše osušiti veš?

Kad je napolju hladno vreme, jedva da bude tek pokoji sunčan dan, nameće se pitanje - gde i kako sušiti veš? Nema dovoljno radijatora u stanu, a napolju je kišni dan ili slična situacija... Bez sušilice za veš ovo bi bio nerešiv problem, ali srećom baš ona je rešenje.

Čisto da znate, sušenje odeće na radijatoru može da bude vrlo opasno, jer dok odeću sušimo na radijatoru vlažnost u prostoriji može da poraste čak za 30%. Štetno je za zdravlje, a pogotovo za astmatičare ili one koje imaju slabiji imunitet. Takođe, sušenje veša na radijatoru pomaže pojavu buđi!

Neko će možda sada postaviti pitanje: sušenje na vazduhu i na spoljnoj temperaturi koja je u minusu? Šta mislite kako su naše bake sušile odeću?! Sušenje na hladnijim temperaturama i temperaturama ispod nule je moguće i, slobodno možemo da kažemo, čak poželjno. Spoljne temperature ispod nule ni za bakterije nisu najpovoljnije. Sušiti odeću na otvorenom kad god je moguće je dobro zbog provetravanja, a ako se odeća malo i smrzne nije problem - treba je pažljivo uneti i još malo prosušiti. Ne verujte onim pričama da će odeća isto toliko biti mokra kada se smrznuta unese na toplo. Možda će biti još malo vlažna posle odmrzavanja, ali će biti sveža i brzo će se osušiti na toplom.

Za kupatilo je idealna sušilica koja se može montirati na zid. U kupatilu manje smeta vlaga koja nastaje za vreme sušenja i ovu vrstu sušilice je lako sklopiti kad nije u upotrebi. Nisu sva kupatila kompatibilna za ovo rešenje, tako da je ovo samo jedna od opcija.

Sklopive klasične sušilice za veš i slične svi više-manje poznajemo. One su veoma prilagodljive i lako ih je pomerati. Na ovim sušilicama možete započeti sušenje napolju u dvorištu ili na terasi i kasnije premestiti u sobu. Imaju veliku površinu za veš, tako da je vrlo korisna. Na kraju bismo ipak još jednom voleli da spomenemo - ako imate mogućnosti ne sušite odeću u prostoriji u kojoj provodite puno vremena ili u sobi u kojoj spavate.

Sušenje veša u zimskim uslovima

Naravno, prilikom sušenja veša na otvorenom treba obratiti pažnju da sušilicu za veš postavite tamo gde je vazduh najmanje zagađen i izbegavati koliko je god moguće dimnjak da se odeća ne bi zadimila i kasnije imala neprijatan miris. Treba obratiti pažnju kod pomeranja smrznute odeće da se ne bi oštetila, pogotovo ako su finiji materijali u pitanju. Ako niste sigurni u sebe, bolje sušite jedan po jedan komad odeće na sobnoj temperaturi.