B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

KAKO DA SE ZABLISTA?

autor: Gomex | 24.11.2016
KAKO DA SE ZABLISTA?

Volite kada su vam podovi u kući čisti i sjajni? Ne znate koje sredstvo za čišćenje koristiti za materijale od kojih vam je pod napravljen? Oni podovi koji su glatki i lakirani ne predstavljaju veliku muku pri održavanju.

Pre svega treba da pokupite, bilo usisivačem, bilo metlom, krupniji otpad s poda. U to spadaju čestice prašine, kamenčići ili neka prljavština koja je slučajno završila na podu.

Za drugi korak pri čišćenju možete koristiti već gotove proizvode koje kupujete u radnjama. To su najčešće sredstva za čišćenje lakiranih podloga koje su napravljene na bazi voska. Ukoliko se na vašem podu nađu tvrdokorne mrlje, nečistoću pažljivo skinite nožićem i pazite da vam se drvo ne ošteti. Nakon toga područje treba da operete i izbrišete krpom.

Podovi u kupatilu i kuhinji su najčešće napravljeni od keramičkih pločica. Kao i kod drvenih podova, uklonite veće čestice prljavštine, a kasnije pod možete prebrisati običnom toplom vodom. U trgovinama postoje razna sredstva na bazi vode koja se koriste tako da ih pomešate sa velikom količinom vode pa time počistite podove. U ovim sredstvima su prisutne razne arome kako biste istovremeno postigli i dobar miris.

Ukoliko postavljate nove pločice u svoj životni prostor, a one su od terakote ili nisu sjajne, odmah nakon postavljanja ih premažite lanenim uljem i ostavite da se prosuše. Laneno ulje će podu dati visoki sjaj i teksturu tako da će se i nečistoća sa njih lakše skidati.

Čišćenje pločica je puno zahvalnije i zahteva manje vremena od čišćenja drvenih podova. Od ostalih materijala susrećemo se sa podovima načinjenim od linoleuma, kamena ili laminata. Laminat se čisti slično kao pravi drveni podovi, samo pripazite da ne koristite previše vode kako se laminati ne bi deformisali. Linoleum je najbolje čistiti vodom, kao i kamene podne obloge.