B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Higijena i svežina

Moja maska moja pravila!
autor: Gomex | 06.12.2018

Moja maska moja pravila!

Znate koliko je zdrava i negovana koža važna, pa sigurno želite da pravilno iskoristite masku za lice. Maska za lice je sjajan način da hidrirate kožu, posvetlite i očistite kožu lica. Koliko god to lako zvučalo, postoje načini da ubrzate delovanje maske za lice. Pogledajte savete kako se pravilno koristi maska za lice i da ona ima što veći efekat...

Tečni deterdžent čuva svežinu i dugotrajnost rublja!
autor: Gomex | 22.11.2018

Tečni deterdžent čuva svežinu i dugotrajnost rublja!

Tačno je da je tečni deterdžent bolji izbor za obojeno rublje od univerzalnog deterdženta u prahu. Zašto? Tekući deterdžent ne sadrži izbeljivač poput univerzalnih deterdženata za rublje u prahu, pa zato pomaže vašem rublju da zadrži originalnu boju, a odeća izgleda novo i očuvano.

Kako biramo svoj deterdžent?
autor: Gomex | 08.11.2018

Kako biramo svoj deterdžent?

Postoji nekoliko osnovnih podela deterdženata za pranje: po obliku, vrsti veša, nameni, kao i po ceni. Deterdženti za pranje veša se po obliku dele na: praškaste, tečne, one u obliku gela ili tableta.

Čist veš uzbudljive svežine!
autor: Gomex | 25.10.2018

Čist veš uzbudljive svežine!

Mašine za veš su evoluirale do tačke gde jednostavno ubacite veš, dodate neku neodređenu količinu praška, stisnete dugme i potom obično možete sesti i sačekati da dobijete čistu turu veša. Ali ukoliko želite da vam odeća izgleda najbolje moguće i da traje što je duže moguće - to jest, da prerano ne izbledi ili da ne počne dobijati grudvice vlakana, postoje neka pravila kojih biste trebali da se pridržavate...

Klasičan dezodorans ili antiperspirant?
autor: Gomex | 11.10.2018

Klasičan dezodorans ili antiperspirant?

Život bez dezodoransa bi danas bio potpuno nezamisliv. Osim što neutrališu neprijatne mirise, oni u sebi sadrže i antibakterijske materije koje nas štite. Veliki broj različitih dezodoransa postoji kod nas na tržištu, pa su muškarci često neodlučni šta da uzmu.

Pranje veša na visokim temperaturama...
autor: Gomex | 27.09.2018

Pranje veša na visokim temperaturama...

Prema najnovijim britanskim istraživanjima, opasne bakterije i grinje koje se nalaze na vešu i posteljini mogu da se unište isključivo pranjem, i to na određenoj temperaturi... Pranje veša na niskim temperaturama možda smanjuje potrošnju energije, ali može ozbiljno da naškodi vašem zdravlju jer nije dovoljno jako da ubije sve bakterije, otkriva studija Škole higijene i tropske medicine London.

Sredstva za mašinsko pranje suđa i čudesna moć jedne tablete
autor: Gomex | 13.09.2018

Sredstva za mašinsko pranje suđa i čudesna moć jedne tablete

Sredstva za mašinsko pranje suđa podrazumevaju deterdžente namanjene isključivo pranju sudova u mašini koji mogu biti u obliku tableta, gela ili praška. Prilikom pranja posuđa u mašini mogu se koristiti i razni dodaci koji ne spadaju u deterdžente, kao što su soli za omekšavanje vode, sredstva za zaštitu stakla, sredstva za čišćenje ostataka deterdženta u mašini, kao i sredstva za sjaj koja se dodaju u poslednjoj fazi pranja.

Zdrave navike i higijena
autor: Gomex | 30.08.2018

Zdrave navike i higijena

Lična higijena svakom treba da bude veoma važna. Međutim, ima onih koji joj ne pridaju previše pažnje, a s druge strane i onih koji neretko preteruju. Naravno, najbolja je zlatna sredina, koju mnogi ljudi baš i ne uspevaju da pronađu. Ali, ako ste i vi u dilemi šta kako i koliko često treba raditi po pitanju higijene ne bi li bili čisti i zdravi, a da opet ne preterate, poslušajte sledeće savete.

Koju četkicu da izaberem?
autor: Gomex | 16.08.2018

Koju četkicu da izaberem?

Za čistu usnu duplju najvažnija je dobra četkica za zube. Dobra četkica za zube nije skupa u poređenju sa cenama stomatoloških intervencija. U prodaji je nebrojeno mnogo četkica svih oblika izrađenih od manje ili više kvalitetnih materijala.

Kupatilo moje milo!
autor: Gomex | 02.08.2018

Kupatilo moje milo!

Čišćenje kupatila mnogima predstavlja najomraženiji posao u kući. Svakako, redovno čišćenje kupatila je obavezno. Ako se dobro organizujete, shvatićete da vam ova obaveza neće oduzeti mnogo vremena. Krenite sa entuzijazmom u obavljanje ovog kućnog posla - rukavice na ruke i počnite. Neka vaše kupatilo zablista.

Da li je veš i vaša noćna mora?
autor: Gomex | 19.07.2018

Da li je veš i vaša noćna mora?

Pored svih obaveza koje imate, pranje veša vam verovatno dođe kao najgora noćna mora. Zato se dešava da iz mašine izvučete stvari koje su promenile boju ili čak veličinu! Ako su vam ove stvari poznate pročitajte o nekoliko osnovnih grešaka kako biste sledeći put izbegli dupli posao...

Čist peškir je pola zdravlja...
autor: Gomex | 05.07.2018

Čist peškir je pola zdravlja...

Peškiri koje svakodnevno koristimo plodno su tlo za razvoj i razmnožavanje bakterija i gljivica, na njima se skupljaju mrtve ćelije kože, sluz, fekalni i urinarni sekret i brojne druge klice iz kupaonice, uključujući i kapljice iz ve-ce šolje, što je sasvim dovoljno za razmišljanje o učestalosti njihovog menjanja, odnosno pranja.

Tuširanje pospešuje kreativnost
autor: Gomex | 21.06.2018

Tuširanje pospešuje kreativnost

U prošlosti je sapun koži bio sve, a zatim se ljudski rod baš razmazio. Razvijena je kategorija gelova za tuširanje, sa obiljem mirisnih nota, boja, funkcija, tipova pakovanja…

Da li stvarno pravilno perete veš?
autor: Gomex | 07.06.2018

Da li stvarno pravilno perete veš?

Ako ste mislili da se pranje veša sastoji od toga da ga jednostavno ubacite u mašinu i dodate deterdžent i omekšivač, prevarili ste se. Naime, ako ne pazite na male, ali jako važne trikove, vrlo verovatno je da će vaš veš ostati prljav kao i pre pranja.

Omekšivač osveživač!
autor: Gomex | 24.05.2018

Omekšivač osveživač!

Prvi fabrički omekšivači razvijeni su tokom ranih godina XX veka kako bi neutralisali hrapavost i krutost odeće od pamuka, koja se stvarala posle više pranja i sušenja. Osnovu tih prvih omekšivača činila je vodena emulzija sapuna i maslinovog ili kukuruznog ulja ili loja. Savremeni omekšivači imaju daleko razvijeniju formulu, a mogu se kupiti u tečnom obliku, kao kristali i listići.

Deterdžent … koji je najbolji?
autor: Gomex | 10.05.2018

Deterdžent … koji je najbolji?

Današnje tržište deterdženata za pranje veša bogato je ponudom različitih proizvođača, namena i mirisa. Više nije reč samo o otklanjanju mrlja, već i o osvežavanju boje kao i očuvanju tkanina. Ali svi oni se mogu podeliti u 3 glavne grupe - deterdžent u prašku, kapsulama i tečni deterdžent.

Izlet u prirodi bez komaraca!
autor: Gomex | 26.04.2018

Izlet u prirodi bez komaraca!

Za mnoge od nas, proizvodi iz linije insekticida čine život mnogo prijatnijim. Nema dosadnih komaraca koji zuje dok uživate u prijatnim letnjim noćima, nema odvratnih bubašvaba da gmižu po vašim domovima. Ali, za veći deo sveta, kao i veći deo našeg tržišta, insekticidi čine više od toga da samo ulepšavaju život. Ovi proizvodi štite život i neophodni su za preživljavanje.

Ne brinite više za fleke na vešu!
autor: Gomex | 12.04.2018

Ne brinite više za fleke na vešu!

Od škrtarenja na deterdžentu, pranja na niskim temperaturama i sortiranja po boji, do korišćenja izbeljivača na odeći sa elastinom... Zamislite sledeću situaciju: ležete u krevet i znate da vas sutra čeka važan dan. Molite se da sve bude kako treba, ali imate neki loš osećaj. Ujutru otvarate oči i shvatate da vam budilnik nije zvonio.

Kako najlakše osušiti veš?
autor: Gomex | 01.04.2018

Kako najlakše osušiti veš?

Kad je napolju hladno vreme, jedva da bude tek pokoji sunčan dan, nameće se pitanje - gde i kako sušiti veš? Nema dovoljno radijatora u stanu, a napolju je kišni dan ili slična situacija... Bez sušilice za veš ovo bi bio nerešiv problem, ali srećom baš ona je rešenje.
ZNATE LI DA POTPUNO POGREŠNO PERETE VEŠ?
autor: Gomex | 08.03.2018

ZNATE LI DA POTPUNO POGREŠNO PERETE VEŠ?

Ako ste mislili da se pranje veša sastoji od toga da ga jednostavno ubacite u mašinu i dodate deterdžent i omekšivač, prevarili ste se. Naime, ako ne pazite na male, ali jako važne trikove, vrlo verovatno je da će vaš veš ostati prljav kao i pre pranja...