B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Zaboravili ste da se igrate, a to vam nije dobro!

autor: Gomex | 17.12.2020
Zaboravili ste da se igrate, a to vam nije dobro!

Tradicionalno zauzeti i poslovno najangažovaniji u ovo doba godine, Deda Mrazovi pomoćnici, Vilenjaci, jedva su pristali na ovaj intervju. Moramo priznati da smo bili izloženi mnoštvu njihovih nestašluka dok smo obavili ovaj razgovor, ali takav je posao, slavne ličnosti po pravilu iskazuju svoje selebriti sklonosti. Takvi su i Vilenjaci.

U kakvim okolnostima radi vaša fabrika ove korona-godine i da li vam je to poremetilo sezonu?

Znaš šta mali? Mi jesmo stari vilenjaci, onoliko stari koliko je i naš menadžer Deda star, ali smo zbog posla i ranijih godina lagano morali da pređemo na onlajn upravljanje procesima proizvodnje i distribucije. Od kad ste vi ljudi smislili one društvene mreže, morali smo da se prilagodimo. 

Onaj mali Cukenberg je pokazivao takve sklonosti još kada je bio mali i, priznajem, nismo to sankcionisali na vreme. Kada se stvar otela kontroli, ostalo nam je samo da se prilagođavamo. He-he, nemaš pojma koja je bila muka objasniti Dedi kako funkcionišu Eksel tabele, elektronska pošta, pa onda Fejs, pa Instagram, posle toga Tik-tok... U suštini moram da priznam, posao je sada laganica, sedneš ujutru za laptop, pogledaš krivu rasta, softver sam pregleda poštu od klinčurije, ukršta podatke, koordinira nabavku i upravlja procesima. Još smo jedino ostavili ručno upravljanje dijamantima, čarolijom i mlekom. Tu stvarno nemamo poverenja u softver.

Jako mi je važno da shvatite da je tehnologija zlato. Dostupnost informacija je sada veća nego ikad. Upotreba softvera i razvoj platformi omogućio je da sistemi nekako brže i efikasnije funkcionišu, pa to ostavlja znatno više vremena za učenje, napredovanje i rad na sebi...

Evo recimo ja, od kada pratim rad naše fabrike i distribuciju elektronski, naučio sam da sviram ukulele, radim dobre selfi fotke, a trenutno pohađam onlajn časove kulinarstva. To su moje ljubavi već odavno, al’ jednostavno nisam imao vremena.

Baš lepo i drago nam je zbog tebe. Nego šta nam savetujete, kako da se izbavimo od svega ovoga što nas je snašlo? 

Pa znaš šta, kad me već pitaš, odgovoriću ti iskreno, bez smicalica. U vašem svetu je zapravo sve u redu, samo ste malo svi poludeli i zaboravili ko ste. Prestali ste da se zabavljate, da se igrate, da uživate. Nekako ste utučeni i kao da vam nema pomoći. Sreća je velika što su vam deca normalna i umeju da se zezaju, izmišljaju nestašluke, bore se za svoj prostor u tom vašem blesavom namrgođenom svetu.

Svi vaši pokušaji da se bavite pravdom i nepravdom, ekologijom, društvenim problemima, aktivizmom, pa čak i politikom, vas sve dublje i dublje uvlače u sivilo svakodnevice. Pogotovo ako to radite iz udobnosti fotelje u dnevnoj sobi ispred velikog televizora i sa milion društvenih mreža na dlanu. Kao da vam je stalno potrebno opravdanje za vaše loše postupke. Ugledajte se malo na svoju decu, posvetite se deci, porodici. Potražite sebi i pouku i uzore u svojim klincima!

A ti si mali iz Gomexa? Pa znam ja tu firmu. Mi smo instalirali vašu aplikaciju! Sad samo čekam kad će cene slatkiša da „roknu dole” i eto nas u vašem dućanu! 

Mnogo nam se svidelo to sa akcijama na telefonu, pa oni Keširići (he-he, jako blesavo ste ih nazvali), pa ono sa smart kuponima, stvarno dobro zezanje. Mi baš volimo da pazarimo kod vas!