B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Za kuvanje „treba imat’ dušu”

autor: Gomex | 24.01.2019
Za kuvanje „treba imat’ dušu”

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Nina Radulović važi za jedno od najlepših srpskih TV lica. Verovala je da će, poput roditelja, postati stomatolog, ali u četvrtom razredu gimnazije je shvatila da je to ne zanima. Završila je Fakultet političkih nauka - smer novinarstvo i master studije politikologije. Govori engleski i ruski jezik. Ninin moto je: „Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno”. Radi kao prezenterka Dnevnika na TV Pink, a nama otkriva kako se snalazi u kuhinji...

 

Kakva su tvoja kulinarska iskustva? 

Do 25. godine, tačnije dok nisam dobila sina Lava, čini mi se da nisam skuvala ni kafu, a kamoli ručak koji podrazumeva dinstanje, seckanje, pripremu, čekanje, probanje, greške i na kraju nešto jestivo. Počela sam da kuvam kada je Lav imao šest meseci i kad je trebalo da pređe na čvrstu hranu. Posle je sve prešlo u rutinu. Danas kuvam kad moram, mada imam ženicu koja mi već godinama pomaže u kući i predivno kuva, pa joj se ja retko mešam u posao.

 

Da li češće pripremaš slana ili slatka jela? Pratiš li recepte doslovce? 

Slana, jer je izvesnije da će ispasti kako želite. Sa slatkišima uvek pogrešim. Patišpanj ne ispadne dovoljno mek, a fil dovoljno sladak.  Ljudi koji dobro prave slatkiše su pravi kulinari. Recepata se držim kao pijan plota, u nadi da ću napraviti remek delo, mada uvek se pokaže da je recept koji se odokativno, ili hajde da budemo precizni, koji se na osnovu iskustva domaćina, primeni, bolji od onog na papiru. Pošto za kuvanje „treba imat dušu“, počela sam da verujem sopstvenom osećaju.

 

Kuvaš li „za svoju dušu” ili ima i drugih inspiracija? 

Kuvam za Lava, goste obavezno. Moja trpeza uvek ima i predjelo i desert, doduše dosta često polugotov ili gotov. A kuvam i zbog toga što je ta vrsta ishrane zdravija nego ona „sa nogu“. Ipak kuvanje kad je obaveza, ne može biti i ljubav. Uglavnom spremam domaća jela, a zbog Lava često spremam paste. On voli da jede špagete, čak i bez ikakvog preliva ili mesa, ali se ja uvek potrudim da oplemenim njihov ukus.

 

Umeš li da se snađeš kada ti dođu neočekivani gosti?

Uvek, jer u zamrzivaču imam neko meso ili smrznuto lisnato testo, kao i povrće koje može da se isprži u voku i napravi „kineska“ mešavina. Problem je uvek sa sokom, koji ne pijemo ni Lav ni ja, tako da trčimo u prodavnicu pet minuta pre nego što stignu gosti, kako ih ne bismo ponudili samo vodom ili kafom. 

 

Da li biraš domaće ili strane proizvode?

Domaće, ako ovi strani nisu ukusniji. Dakle, sve probam pa napravim izbor.