B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Vrhunski tenis I vrhunski roštilj

autor: Gomex | 24.05.2018
Vrhunski tenis I vrhunski roštilj

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Filip Krajinović je srpski teniser iz Sombora. Sa 15 godina seli se u Akademiju Nika Boleterija. Zapažen rezultat imao je kao junior u Beogradu, gde je došao do prvog polufinala na ATP turnirima. Na tom turniru je ostvario pobedu nad drugim teniserom sveta, pošto mu je Novak Đoković predao meč. Najveći uspeh je ostvario na mastersu u Parizu 2017. kada je kao kvalifikant stigao do finala.

Da li voliš da kuvaš? 

Uf, ne baš u pravom smislu, jer kada se kaže kuvanje onda se to odnosi na spremanje hrane koju preferiraju one prave domaćice. Ja volim da pravim „mušku hranu” koja je neka kombinacija fast fooda, ali prilagođena srpskoj kuhinji. Naravno, tu je neizbežan roštilj, ali i jela koja odlikuju naš prečanski mentalitet. Kada sam otišao u SAD i tamo trenirao, shvatio sam da mi njihova hrana “ne leži”. Kod kuće su to bili obroci koji su uglavnom bili specijaliteti vojvođanske kuhinje. Masno, začinjeno, preukusno. Kada dođe zima i krenu oni čuveni svinjokolji, ko može da odoli belom hlebu, vrućem, pa čvarcima, suvom mesu, kobasicama, slanini, a da ne pričam o raznim supama i čorbama, sarmama i, na kraju, kako kaže Balašević „rezanci s makom”.

Da li više voliš slana ili slatka jela i zašto? 

Sada uglavnom pravim “slaniše”. Jasno da je za društvo najvažnije da se dobro jede uz pivce ili vino, a onda, činjenica je da pravljenje slatkiša, kolača ili torti iziskuje dosta vremena, a za to nemam baš to - vreme. Uglavnom volim da odem na dobru večeru u društvu, ali kako moram da pazim na “liniju” ne smem da se preterano opustim. Naravno, neka jela koja sam probao kod prijatelja su mi se dopala, ali ne uzimam recepte, jer, jednostavno, planiram kako ću, posle karijere, verujem imati mnogo više vremena za prijatelje i druženja.

Da li više spremaš jela iz domaće ili strane kuhinje? Koje strane kuhinje voliš i zašto?

Volim roštilj i, nekako, najbolji sam u toj vrsti pripreme hrane. Naravno, volim i neka kuvana jela. Od stranih kuhinja najviše mi odgovara mediteranska. Lagana je i to je pravi odmor za moj stomak, naviknut na masna i jako začinjena prečanska jela. Volim i salate i poneko parče torte, ali tu sam veoma izbirljiv. Volim lagane torte. U frižideru uglavnom držim prirodne sokove, neke suhomesnate proizvode, sir, kajmak, voće i to u velikim količinama. Volim svo voće, ali kada dođe vreme lubenica, onih sremskih, onda... bolje da ne pričam (smeh).

Domaći ili strani prehrambeni proizvodi? 

Nekada s putovanja donesem neki specijalitet, ali sam uglavnom orijentisan na naše, domaće proizvode.