B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

VOLIM PLODOVE... I MORA I TORA!

autor: Gomex | 14.11.2017
VOLIM PLODOVE... I MORA I TORA!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Srđan Ivanović nepravedno je stekao epitet  jednog od najpopularnijih televizijskih glumaca zbog svoje velike prisutnosti u reklamnim spotovima. Dobro ga pamtimo po ostvarenjima iz  serija  „Ljubav, navika, panika”, „Vojna akademija”,  „Porodično blago”, „Naša mala klinika” i mnogih drugih. A iz bioskopa nam je ostao u srcima u filmskim ostvarenjima  „Jesen stiže dunjo moja” i „Konji vrani”.

Da li voliš da kuvaš?

Više smetam u kuhinji, nego što nešto spremim. S obzirom da sam često kod kuće sa decom, umem da im pripremim osnovna jela za doručak, tako da je već zaživela “tatina kajgana”, “tatin sendvič” i tatin džeparac da kupe užinu… I da, umem da podgrejem već skuvan ručak! Imao sam priliku, čast i zadovoljstvo da učestvujem u serijalu “Kuvar za bebe”, tako da hteo - ne hteo, mnogi roditelji povezuju kuvanje sa mojim likom. Na svu sreću, ukućani me nisu terali da spremam sva ta jela. Jer, jedno je TV, a drugo realan zivot.

Pa da li onda ostanete gladni?

Iskreno, kuhinja je moja “zona sumraka”, držim se stare krilatice da u goste treba ići u vreme ručka… Zašto? Pa, da imate gde da ručate. Tako su zaživela omiljena jela: “taština sarma”, “kumin podvarak”, “svastikina pastrmajlija”, mada joj ni “bobove pihtije” nisu loše, a o “snajkinoj ćulbastiji” neću ni da pričam iz dva razloga… da vam ne pođe voda na usta i da ne saznate njenu adresu, pa da ostanem gladan… gladan ćulbastije.

Ima li ipak situacija kada si se pokazao u kuhinji?

Evo recepture, koja je mene uvela u bračne vode… Predjelo: plodovi mora i tora, drugim rečima, školjke s jedne, a mast i ‘leba s druge strane… što bi moj majstor Mile rekao: školjka bube nije školjka dok se ne podmaže! Svi znamo da put do ženskog srca ide preko stomaka. Takođe, dobro je kad se jede “s’ kašiku” i da je toplo. A nema ništa toplije od podgrejanog jela. Još ako je to sarma, pa se treći dan podgreva, ko to nije probao, taj ne zna o čemu pričam. A koliko je to bilo dobro, evo, proslavismo i 14-tu godisšnjicu. E, posle glavnog jela, mora nešto slatko, a tu sa “grobljanskim kolačima” ne mozete da pogrešite. Možda vas naziv malo plaši, ali to su kolači na našim prostorima. Njih pravimo: malo musli, malo kornfleks, malo meda, crna čokolada obavezno, suvo grožđe ili brusnica. Neko stavi i očišćenu semenku bundeve, kažu da je dobro za prostatu, pa ovo mogu i žene da spremaju muževima. Prijatno vam bilo!

Šta uvek imaš u frižideru?

Pet namirnica koje su stalno prisutne su: kefir, mladi sir, jaja, maslinke i Gomex-ove Pivske kobasice.
Kao i kod konzumiranja, tako i kod kupovine hrane, moj moto je: “češće, po malo”. Što se gostiju tiče, ako su iz Gomex-a i nose gore pomenute kobasice, uvek su dobrodosli. Šifra: vaše kobaje, moje pivo!
Domaće namirnice imaju prioritet, ali i stranim umem da se obradujem.