B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Volim neobične kombinacije ukusa

autor: Gomex | 08.11.2018
Volim neobične kombinacije ukusa

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Za Đorđa Davida, glumca i pevača, mnogi muzički znalci reći će da je jedan od naših najboljih muških vokala. Svoj, dosledan, kaže za sebe da je i komplikovan i težak čovek ali i izuzetno emotivan. Znamo ga kao frontmena Generacije 5, Gang, Fuzzbox i Death saw. Postao je i član žirija Zvezda Granda. Mada ga znamo iz mnogih filmova i serija, svoju glumačku karijeru nedavno je osvežio mjuziklom za decu i odrasle „Tesla i bitka na magnetnom polju”.

 

Ulaziš li ikad u kuhinju? 

U kuhinju ulazim uglavnom ujutru i uveče, jer su to termini kada sam kod kuće. Ostatak dana sam veoma zauzet i nisam u prilici da budem u stanu. Realno, nemam dovoljno vremena za sve ono što bih ja voleo da, kada je kuhinja u pitanju, sebi spremim, mada sam neko ko je veoma kuhinji vičan. Kada je moja ishrana u pitanju, pre svega gledam da to bude zdravo i dovoljno energetski jako da mi pomogne da izguram brojne obaveze koje imam u toku dana. Ne konzumiram šećer, iako sam veliki ljubitelj slatkiša, a izbacio sam i hleb i ostala testa sa mog menija.

 

Kako onda izgleda tvoja ishrana? 

Moja svakodnevna ishrana se uglavnom zasniva na mesu, jajima, sirevima, salatama... i namirnicama koje nemaju glutena u sebi. Sa druge strane, alkohol je proizvod koji moj organizam ne da ne prepoznaje, nego bukvalno ne podnosi. Za mene je zato najčarobniji napitak na svetu - voda. Obična, flaširana voda koju pijem barem 3 do 3,5 litra na dan.

 

Da li to znači da nemaš nikakvih poroka? 

Ako treba negde da postoji porok i ako nešto treba nazvati porokom, to je u mom slučaju - kafa. Nju pijem u ogromnim količinama, ali mislim da je to očekivana potreba mog organizma kao odgovor na zaista veliki broj obaveza koje imam tokom dana. Kada je kafa u pitanju, mislim da sam čak razvio i određeni stepen rezistentnosti prema njoj, jer mogu da je popijem u jedanaest uveče, a da već u pola dvanaest spavam dubokim snom. Još jedan bitan porok za mene je jogurt. Konzumiram ga u ogromnim količinama, ne mogu jutro da zamislim bez njega. Tvorcu tog čudesnog napitka ja bih dodelio Nobelovu nagradu!

 

Da li voliš kombinacije neobičnih ukusa? Da li voliš da eksperimentišeš sa hranom?

Kada sam bio mlađi, često sam sebi umeo na hleb da namažem buter, da stavim neki kvalitetan suhomesnati proizvod i da sve to prelijem - medom. Zamisli kako me je začuđeno moja okolina posmatrala... Stvari koje se “mešaju” poput piletine sa medom, sa slatkim prelivom od kupina ili jagoda su nešto što me čini “živim” i desi mi se ponekad da “podlegnem” tim neobičnim kombinacijama koje me obraduju svojom jedinstvenošću.