B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Volim da probam ali se ne mešam!

autor: Gomex | 15.08.2019
Volim da probam ali se ne mešam!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Za one „sredovečnije” čitaoce Dejan Cukić je bio i ostao frontmen beogradskog Bulevara, sastavni element Bajaginih instruktora, rok novinar i jedan od poslednjih izdanaka poštovalaca autentičnog rokenrola. Za one malo manje „sredovečne” , on je  vođa fenomenalne skupine koja se predstavlja kao „Spori ritam bend” čije hitove svakodnevno slušamo na radiju. Prevođenje i spisateljstvo mu je takođe jača strana, a kuhinja?

 

Da li je tvoj ukus za hranu isti kao i ukus za muziku?

Da znaš da jeste (smeh)! Razvio sam “visoku toleranciju” prema različitim ukusima i vrlo sam ponosan na to. Vremenom sam uspeo da ovu osobinu čak i “unapredim” pa recimo danas obožavam ljutu hranu, dok sam je kao klinac prosto prezirao. E sad, Beograd zaista pruža mogućnost da se isprobaju veoma brojna jela sa svih svetskih meridijana i ja to obilato koristim (smeh)! Moji prijatelji iz Zagreba posle svake posete Beogradu kažu da bi bila prosto senzacija da ih odvedem negde gde se loše jede (smeh)! Lično, veliki sam ljubitelj ribe i to one sveže, za koju mogu da tvrdim da je plivala do nedavno, ali sa ponudom te vrste jela smo ovde kod nas “tanki”. Kada sam u Srbiji, odgovaraju mi specijaliteti od rečne ribe, ali zato kada god sam na nekom moru onda obavezno  moram da probam jela od morske ribe. Ima dosta istočnjačkih restorana kod nas, ali su uglavnom kineski, a ja sam se zaljubio u jednom trenutku u vijetnamsku hranu i to je nešto zbog čega mora da se ode u Francusku jer tamo ima dosta Vijetnamaca koji to vrlo autentično spremaju.

 

Da li to znači da uopšte ne kuvaš?

Ako mogu da izbegnem da budem uz šporet, ja ga onda i izbegnem (smeh)! Šalim se, one osnovne stvari koje svi više-manje umeju da spreme, umem i ja. To podrazumeva jaja na nekoliko načina, od barenih do pečenih, razne sendviče, kao  i napitke poput čaja i kafe za koju sam stručnjak. Dakle, definitivno nisam Gordon Remzi (smeh)! Milica, moja supruga, je prava gospodarica kuhinje (smeh)! Do pre desetak godina, ni ona nije bila preterano zainteresovana za taj deo stana, ali onda je promenila mišljenje i sad kuva kao profesionalac. Što se mene tiče, ja najviše volim da stojim pored nje i navijam (smeh)!

 

Mogu li komšije da te sretnu na pijaci?

O naravno, mogu itekako da me sretnu na pijaci. Mada iskreno, Milica je ta koja se bavi pijacom, a moje zaduženje su tzv. velike kupovine, znaš ono kad odeš praznih ruku a vratiš se pod opterećenjem kao pustinjska kamila (smeh)! Ne mogu da kažem da je podela zaduženja za pijacu i odlazak u market striktna i da je se pridržavam kao “pijan plota”, ali recimo da je to “prećutni” dogovor koji nas dvoje ponekad i prekršimo (smeh)! Dakle, idem i ja na pijacu, imamo baš jednu manju, zgodnu u kraju u kom živimo i ponekad odem da kupim šta mi supruga kaže. Džentlmenski, nema šta!

 

Biraš li pre domaće ili strane proizvode?

U prodavnici ja se najčešće vežem za neki brend i samo to kupujem. Kada uzimam paste, biram da bude italijanska, ali opet - neke druge proizvode nabavljam isključivo domaće i sve u krug (smeh)! Ne delim proizvode na naše ili strane, ali razumem taj poklič da se kupuju stvari proizvedene u Srbiji.