B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Voli Deda da jede sve što Baka pripremi!

autor: Gomex | 20.12.2018
Voli Deda da jede sve što Baka pripremi!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Baka Mraz se retko spominje kada se govori o Deda Mrazu, ali smo sasvim sigurni da znate ko je ona. Ne kaže se džabe da „iza svakog uspešnog čoveka, stoji uspešna žena” a Baka Mraz je upravo ta uspešna žena koja stoji iza svog čoveka, Deda Mraza. I ne samo da stoji, već mu i kuva svakog dana. A šta on najviše voli da jede i kako ona uspeva sve to da pripremi, pitali smo lično nju - Baku Mraz...

 

Kada god vidimo Vašeg muža na slikama, uvek vidimo bucmastog gospodina. Da li je teško kuvati Deda Mrazu? 

Bucmast? Hihihi, pa vi ste jako skromni i fini. Nije on bucmast, on je debeljuškast i ja ga takvog mnogo volim. Istina, ne viđamo se često, naročito oko novogodišnjih praznika, ali obroci su momenti kada sednemo zajedno i lepo se ispričamo. Kuvam Deda Mrazu već vekovima i zaista uživam u tome. Moj deda nije probirljiv i uglavnom jede sve što mu se nađe na tanjiru.

 

A šta mu to lepo spremate, ako nije tajna? 

Zajedno sa patuljcima spremam brdo različite hrane za Deda Mraza jer mu treba puno snage da organizuje pravljenje poklona a onda i podelu. Nije mu lako zaista, pa je zato moja kuhinja jaka i kalorična. Nađe se tu više različitih vrsta mesa, uvek dosta povrća (koje on baš i ne voli, ali šta ja tu mogu) uz bezbroj zanimljivih začina koje mi Deda Mraz svake godine donese sa svojih putovanja. Naravno, slatkiši su neizbežni, a nekako najviše volim da pravim “Ledenu tortu”.

 

Deda Mraz obilazi ceo svet. Da li ste nekada pripremili jelo po receptu koji Vam je doneo izdaleka? 

Jao, divno pitanje! Veoma volim da iznenadim mog dedu nekim zanimljivim i egzotičnim jelom po receptima koje mi donese. Napravila sam sebi mali raspored pa je svakog meseca u godini zastupljena druga država i njihova kuhinja. Toliko uživam u tome da ponekad zaboravim da jedan čiča sa belom bradom nestrpljivo čeka svoj obrok... Inače, planiram da tokom januara sledeće godine ponovo Deda Mrazu pravim jela iz Srbije. Baš mu se dopadaju pihtije...

 

Verujemo da je kuvati Deda Mrazu priličan poduhvat. Da li imate vremena za neke druge aktivnosti? 

O, pa naravno! Znate, ja sam nezvanična šampionka Severnog pola u igri “Ledena kraljica” a patuljci i ja obožavamo jogu. Radimo svakog jutra joga vežbe sa posebnim akcentom na “zamrznute” figure. I da ne zaboravim, patuljci i ja organizujemo takmičenje u lizanju sladoleda svakog meseca. Doći ćete?