B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Vojvođanski polako i natenane…

autor: Gomex | 07.06.2018
Vojvođanski polako i natenane…

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Nevena i Jelena Buča, Marija Mirković i Nataša Mihajlović članice su grupe The Frajle. Četiri vokala i dve gitare sa kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača na muzičkoj sceni i njima su privukle publiku različitih muzičkih usmerenja. O kuvanju i svemu što prati taj proces, za naš “Porodični magazin” pričala nam je Nevena Buča.

 Kako si počela da kuvaš? Da li češće spremaš slana ili slatka jela?

Mama je uvek spremala fantastična jela i smatrala je da ja kao najstarija ćerka treba da prođem “obuku” u kuvanju nekih osnovnih jela. Naravno da je meni to sa 14, 15 godina bilo jako zanimljivo, tako da sam uživala u maminim časovima kuvanja. Hmmm... Možda više volim slana, jer ih u mom okruženju uglavnom više vole, a ja obožavam da kuvam za druge. Za moju dušu tu je uveknešto slatko. 

 Da li se strogo držiš propisanih recepata? U kojim prilikama kuvaš?

Za prvu probu novog recepta ne menjam ništa, ali već kasnije, kada jelo pripremam po drugi put - da. Zbog obaveza i putovanja, ne kuvam često. Volim da, kad dođem sa puta, pogotovo nedeljom, kuvam ručak i to za porodicu, prijatelje. Zaljubljenik sam u celu proceduru kuvanja - od nabavke na pijaci do dezerta. Više volim domaću kuhinju, ali što se tiče strane kuhinje, od svake uzmem neko jelo koje mi se sviđa. Od italijanske, neku dobru pastu ili rižoto sa morskim plodovima, mađarski gulaš ili američku pitu sa jabukama itd.

 Kojih 5 namirnica uvek imaš u frižideru? 

O pa to su domaća slanina ili pršut, čvarci, dobar sir, čeri paradajz ili kiseli krastavčići, naravno domaća jaja sa salaša, bocu Šardonea ili Malvazije. Zbog načina života i čestih putovanja, više mi odgovaraju manje dnevne kupovine koje rado obavljam.

 Da li si uvek spremna za neočekivane goste?

Naravno. U frižideru uvek morate imati “gostinjski paket” (smeh).

Voliš li polako da spremaš hranu ili si specijalista za fastfood u kući? 

Polako i natenane...