B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

U slavu Milanskog edikta

autor: Gomex | 06.02.2020
U slavu Milanskog edikta

Sanja Ilić nam otkriva svoje, kao i planove svog benda Balkanika, ali i poneki detalj iz kuhinje.

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Trenutno se moja ekipa i ja ozbiljno bavimo pripremama za slavljenički koncert Balkanike koji će biti 20-og marta u Kombank dvorani, u Beogradu. Mislim da ćemo na najbolji način proslaviti 20 godina grupe… Upravo je završen i album Balkanike “Stand Up” koji izlazi za koji dan (u izdanju PGP RTS-a) i mislim da će biti album za dugo slušanje i uživanje. Svi smo jako zadovoljni. Odmah nakon izlaska albuma, objavićemo i jedan singl. To je obrada moje stare pesme koju je pevala Maja Odžaklijevska. Naravno, u potpuno modernom aranžmanu, sa primesama etnosa.

U poslednjih godinu dana smo se baš posvetili Srbiji i našoj proslavi. Mislim da smo zapostavili Balkan i da ćemo se na najpošteniji način odužiti. Sviraćemo svuda i na svakom mestu i prošpartati Balkanom uzduž i popreko;

A svetskih koncerata koji se pamte ima mnogo - koncert u Aleksandrijskoj operi sa njihovim simfonijskim orkestrom i horom, nastup na “Cervantino” festivalu, u predivnom mestu Guanahuato u Meksiku, Koncert u Šangaju na “Shanghai Art” festivalu, koncerti  u Koreji, Pakistanu, Indiji, Alžiru, Tunisu, Turskoj...

U planu je još da se izda i cd mog kapitalnog dela “Constantinus Magnus” koje je izvedeno sa simfonijskim orkestrom, horom, baletom i Balkanikom, a u slavu Milanskog edikta, odnosno trenutka kada je car Konstantin dozvolio Hrišćanstvo. To će biti nešto što će i meni i PGP-u biti na ponos. 

Očekuju vas nove pesme, nove mlade i kvalitetne snage, pevačice, svirači… Ja sa mojim timom ne stajem. Stalno ima novih ideja i mislim da dobrim radom uspevamo sve da postignemo. Za to je vrlo bitna i dobra atmosfera u grupi koja je već 6 godina nepromenjena i svi imaju veliko poštovanje jedni prema drugima. To je tajna uspeha. A više i nije tajna. Sve sam vam rekao.

Šta najviše voliš da spremaš?

Kulinarstvo je nešto što mi je interesantno, ali nemam vremena da mnogo razmišljam o tome, iako su moje kulinarske sposobnosti na zavidnom nivou. Više volim da degustiram, nego da spremam hranu. Postoji par jela koja fenomenalno spremam, volim čak i da eksperimentišem i nakon toga nesebično podelim neki svoj recept sa bliskim ljudima. Uglavnom su to jednostavniji i brzospremajući specijaliteti. Veoma volim da spremam paste, njoke, neki dobar komad mesa... 

Uživam dok jedem meso. Obožavam biftek, a nedavno mi je moj sin Andrej otkrio meso japanskog govečeta „Wagyu“ i to je nešto najlepše što sam pojeo do sada. To meso je tako ukusno, meko i topi se u ustima, ne zahteva neku specijalnu pripremu pre iznošenja na trpezu. Pročitao sam, da bi šnicle bile što ukusnije, vlasnici svakodnevno ručno masiraju svoja „Wagyu“ goveda i poje ih pivom. Možete pretpostaviti kolika je cena. Abnormalna.