B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Trpeza, čarobno mesto okupljanja

autor: Gomex | 06.12.2018
Trpeza, čarobno mesto okupljanja

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Katarina Lazarević jedno je od najprepoznatljivijih lica Happy televizije. S obzirom da radi Jutarnji program, Kaća ima lep i ujedno težak zadatak da gledaocima u ranim jutarnjim satima izmami osmehe na licima, što sa uspehom i čini. Istovremeno, ova svestrana mlada dama je i autorka emisije “Katarinine čarolije” na Kitchen TV. Zato je i logično bilo da joj postavimo par pitanja u vezi sa kuvanjem.

 

Šta te je zainteresovalo, privuklo kuvanju? 

Počela sam da kuvam u najranijem detinjstvu. Baka je bila maestralna kuvarica, kao i mama pa sam sa njima često radoznalo provodila vreme u kuhinji. Baka me je često puštala da “radim šta god poželim” u kuhinji, pa sam najčešće mesila, trebila pirinač i pasulj... a tek kasnije seckala i pržila. Za mene je trpeza najčarobnije mesto gde se okuplja porodica i gde se prave najlepši dogovori. Dobra hrana dodatno ulepšava taj trenutak i čini porodicu radosnijom. Volim i slana i slatka jela. Imam razne faze... Nekad kuvam čorbasto, pa onda naiđe faza testa i testenina, nekad tradicionalnih jela koja se dugo kuvaju, slatkiše obožavam da spremam i ekspert sam da kada dođu iznenadni gosti brzinski pripremim prelepu poslasticu.

 

Da li si uvek spremna za goste? Voliš li da spremaš polako ili brzo? 

Uvek sam spremna za neočekivane goste.Ono što ja mogu da uradim i napravim u kuhinji to ne može ni jedna mlada žena danas. Sve je stvar snalažljivosti. Volela bih polako da pripremam obroke samo da je više vremena ali “oktopod” način funkcionisanja u kući je često imperativ da bih za kratko vreme spremila  zdrav i ukusan obrok.

 

Koje ti je najomiljenije jelo koje si pripremila po nečijem receptu? 

Nema najomiljenijeg jela, mi volimo sve da jedemo. Najčešće sam recepte dobijala od starijih i iskusnijih dama. Obožavam jelo koje me je majka naučila da pravim a zove se “Masnica”. Reč je o pečenoj špikovanoj piletini, testu koje se mesi i razvlaći i na kraju prelije močom od pileta. Postoje recepti gde se morate strogo pridržavati uputstva ali ja najviše volim da improvizujem. Nema ništa lepše kad možeš svoju kreativnost da iskažeš kroz ideje koje se javljaju u toku postupka pripreme hrane. Ponekad ni ne znam kako će ispasti na kraju ali da se pohvalim, nikad nije bio promašaj.

 

Da li ideš u  velike kupovine ili češće u manje dnevne kupovine? 

Češće u manje dnevne kupovine jer nemamo špajz a ni veliki zamrzivač i više frižidera. Postoje namirnice koje uvek imamo kod kuće, majka me je odavno naučila da svaka domaćinska kuća treba da ima brašno, šećer, sirće, ulje, pasulj, pirinač, so, luk, šargarepu... a ostale namirnice nabavljamo po potrebi i u skladu sa dnevnim planom jedenja.

 

Da li ti je frižider organizovan? 

Uvek se zna šta gde stoji i raspored u frižideru mora da postoji. Vrlo često brišem i dezinfikujem frižider jer je on osnovni izvor zdrave ishrane i energije potrebne  za funkcionisanje.

 

Domaći ili strani prehrambeni proizvodi? 

Uglavnom biram domaće proizvode osim nekih kojih nema u domaćoj proizvodnji.