B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tek sada otkrivam kulinarske talente

autor: Gomex | 10.10.2019
Tek sada otkrivam kulinarske talente

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Naš proslavljeni plivač i reprezentativac, Ivan Lenđer, osvajač brojnih medalja na evropskim i svetskim takmičenjima, koji je Srbiju, Zrenjanin i Plivački klub Proleter predstavljao širom sveta. Lenđer je po završetku takmičarske karijere počeo da radi kao trener u Hamilton klubu u Dubaiju, a nedavno se i oženio. O njegovom sportskom životu zna se uglavnom sve, a  kakav je u kuhinji?

 

Kakva su tvoja kulinarska iskustva?

Što se tiče mog kulinarskog iskustva, moram priznati da nije preveliko. Ali od kako sam počeo da živim u inostranstvu, počeo sam više da kuvam. Sve su to neka opšta jela, a sad već i nešto od naših domaćih jela umem da spremim. To je ono kad si samostalan, kad živiš daleko od rodnog kraja, a moraš nešto da jedeš. Dakle, zaželiš se, pa onda  shvatiš da ništa nije neosvojivo, ako se malo posvetiš. Dakle mogu da kažem da sam „u procesu”! 

 

Da li više voliš da pripremaš slana ili slatka jela? Šta vam je najčešće na meniju?

To su uglavnom slana jela, jer kako sam rekao, kuvam samo kad moram. Nisam baš postao ekspert za kolače. Na meniju je uglavnom domaća kuhinja i ponešto od azijskih specijaliteta. Iskreno, azijsku kuhinju dobro poznajem i vremenom mi je to nekako postala omiljena kuhinja.

 

Šta uvek imate u frižideru i da li je organizovan ili u kreativnom haosu?

Frižider nam je prilično organizovan. Ne mogu da se snađem u haosu. Navikao sam da mi život bude organizovan zbog silnih obaveza u kojima sam odrastao i formirao svoju sportsku karijeru. Verovatno se to odrazilo i na frižider :) Uvek i uvek ima svežeg voća, povrća i mesnih proizvoda. Ovde gde živimo, sve je iz uvoza ali može da se nađe kvalitetnih proizvoda.

 

Umeš li da se snađeš kada dođu neočekivani gosti?

Naravno. Uvek imamo rezervni plan za neki brzinski obrok. Takve situacije su retke, jer se trudimo da uvek spremimo nešto posebno kada dođu gosti.

 

Idete li u manje kupovine ili preferirate velike nabavke?

Uvek su to velike nabavke,tj nedeljne. Naravno, neke osnovne stvari su svakodnevne, ali generalno je velika kupovina.

 

Nedavno si se oženio, ko provodi više vremena u kuhinji, ti ili supruga?

Žena je češće u kuhinji, ali ja volim da je iznenadim nekim domaćim obrokom kada se vrati sa posla. Supruga mi je inače iz Brazila, ali obožava srpske specijalitete. Nekoliko puta smo provodili kratke periode na Balkanu i njoj je to bilo sasvim dovoljno da se zaljubi u naše specijalitete. Sve joj odgovara, i intenzitet i začini, jednostavno kao da je odrasla tu negde kod nas.