B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tajna lepote je raditi na sebi

autor: Gomex | 02.07.2020
Tajna lepote  je raditi na sebi

Odavno u Porodičnom magazinu nismo imali osobu sa javne scene koja je toliko posvećena kuvanju kao glumica Vanja Milačić. Dovoljno je baciti pogled na njen profil @vanjamilva na Instagramu da bismo stekli sliku o širini njenog kulinarskog repertoara. Dobra vest je to što većina objava sadrži detaljne recepte. Bez obira na to, Vanja je pre svega uspešna i ostvarena glumica sa bogatim repertoarom iza sebe.

Nedavno ste citirali koleginicu Branku Petrić da žena treba da ulaže u svoje obrazovanje da bi bila lepa. Kako se Vi obrazujete?

Kada sam imala 20 godina, imala sam privilegiju da upoznam tu čudesnu ženu, a dve decenije kasnije sa njom i zaigram u pozorištu. Rekla mi je suštinu: “Radi na sebi, budi lepa iznutra, to će se reflektovati spolja”. U prevodu, stari dostojanstveno, neguj sebe, voli sebe. Zaljubljena sam u literaturu, istražujem, kopam po sebi, putujem svetom, idem na sve što me zainteresuje da pogledam, radoznala sam, spoznajem, osvešćujem, učim, padam, ustajem, volim…

Kako je danas biti glumica u Srbiji? 

U Srbiji je danas teško biti razuman čovek, a kamoli biti ozbiljan u svojoj profesiji. Dar, sposobnost, znanje, vrednost, tačnost i požrtvovanost su degradirani. Vlada bahatost. Gluma je postala prodaja i to jeftinija nego ikad. 

Koliko je važno da se muškarac i žena slažu po pitanju odnosa prema hrani?

Važno mi je da imamo isti cilj i odnos prema životu, a odnos prema hrani je individualna i uklopiva kategorija.

Imate li neki zanimljiv projekat na koji bi naši čitaoci trebalo da obrate pažnju? 

Dovoljno je da dođu u pozorište, tamo je moje carstvo: Vasa Železnova, Ivanov, Balkanski špijun, Zli dusi, Kad je Niče plakao, San letnje noći - projekat Šekspir, Velika drama, Uspavanka za Vuka Ničijeg, Frida Kalo, Nana… Sve je vredno dolaska.

Pomaže li Vam glumačko umeće u privatnom životu?

Ja sam istinita na oba polja.

Pozorište ili film? 

Volim svaki medij koji vam nudi mogućnost da budete umetnik.

Da li kuvate i kakvu hranu volite da spremate?  

Divno pitanje. Ja sam ozbiljan kulinarski majstor. Imam na društvenoj mreži Instagram svoj kulinarski profil @vanjamilva, tamo su dokumentovana moja umeća.