B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Svašta spremam samo da je domaće!

autor: Gomex | 06.06.2019
Svašta spremam samo da je domaće!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Još kao dečak, Milenko Pavlov je znao da će uploviti u glumačke vode. Tada, u šestom razredu osnovne škole prvi put je stao na pozornicu. Posle završenog zanata za preciznog mehaničara počeo je da pohađa Zrenjaninski dramski studio i završio na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Otac Kosta i majka Kata na kraju su prihvatili njegov poziv kada su ga videli na televiziji, gde je debitovao u seriji Pripovedanja Radoja Domanovića, 1979. godine... Sve ostalo je istorija.

Kako živite sa kuhinjom?

Ah, pa ja sam dugo bio samac. Silom prilika, sam sebi sam pripremao hranu, peglao... pa sam se izveštio (smeh). Za mene je kuvanje vrsta umetnosti, i stvaralaštva. Uvek treba pohvaliti domaćicu ili domaćina koji vam priprema hranu. Druga važna stvar je da koristite kvalitetne namirnice i sastojke. Nije nužno da uvek bude meso, ali to od čega pripremate jelo neka bude kvalitetno. Evo, lane u Torontu uverio sam se da su Kanađani prosto zaluđeni veganskom kuhinjom! Moja baba je govorila: “Što manje jedeš - duže živiš” i da znaš ima tu neke istine, ali nama Vojvođanima je to jako teško za objasniti (smeh).

Domaći ili strani proizvodi?

Domaći i samo domaći. Znate, ja sam veliki patriota i uvek biram proizvode koji su napravljeni ovde kod nas. Retko se odlučujem za strane artikle, a i kada se odlučim to je najčešće u slučaju nestanka domaćih (smeh).

Kada kuvate, šta je najčešće na meniju?

O, volim ja svašta da pripremim (smeh). Pre nekog vremena sam na pola puta između Pančeva i Zrenjanina kupio juneće meso za ćevape i mogu ti reći da su bili izuzetni! Mada, volim ja da pravim ćevape i od drugih vrsta mesa, ali ovi od junećeg tzv. bosanski su nekako najlepši ali i najkomplikovaniji, brate mili (smeh). Postao sam pravi majstor u kuvanju svadbarskog kupusa. Imam “smederevac” na kojem se satima i satima krčka veliki lonac sa ovim jelom. Inače, ja na dno šerpe za svadbarski kupus uvek stavim slaninu i onda dalje “zidam” - mislim, kako Vojvođani da preskoče slaninu? (smeh). Ubacim i svinjsko meso, često i juneće, dodam ponekad i govedinu... a rezultat bude prste da poližeš! Na kraju, otprilike sat vremena pre skidanja sa šporeta, navikao sam da ubacim i tri-četiri velika krompira “ucelo” da malo pokupe masnoću, ali onda gosti kao po pravilu umesto na kupus prvo navale na - krompir! (smeh). Topim i čvarke, a izveštio sam se sa pilećim čvarcima i oni mi uvek odlično ispadnu.

Idete li na pijacu?

Naravno. Volim pijacu. Obožavam pijacu. Svađam se sa ženama na pijaci obavezno! (smeh) Šalu na stranu, obilazim pijacu i kupujem tamo. Nemam “svoje ljude” od kojih nabavljam namirnice, više volim da se prošetam, pipnem, porazgovaram, saznam nešto novo... Evo, na pijaci sve češće vidim da žene prodaju - torte. I to ne bilo kakve torte, već lepe, velike, jednom rečju “ozbiljne” torte. Mada, kada dođe zima i hladno vreme, voće i povrće nabavljam u prodavnici, a tamo kupujem i kada je napolju jako toplo, jer marketi imaju frižidere i hladnjače, a pijaca to ipak nema (smeh).