B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Svako podneblje ima svoje ukuse...

autor: Gomex | 09.05.2019
Svako podneblje ima svoje ukuse...

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Feđa Stojanović je srpski glumac. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je glumu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član pozorišta Ateljea 212. Radio je kao profesor na katedri za glumu na akademiji umetnosti BK univerziteta. Tokom karijere snimio je više od pedeset različitih filmova i serija. Trenutno ga pratimo u veoma popularnoj seriji “Istine i laži” gde maestralno tumači lik Ilije Isidorovića. Voli da kuva podjednako kao što voli da peca...

 

Snalazite li se u kuhinji?

Pa... Relativno dobro. Umem da pripremim neka jela koja moja žena ne voli pa sam silom prilika morao da naučim da se snalazim u kuhinji kako bih imao zadovoljstvo da ta jela pojedem (smeh). Inače, majstor sam za pripremu riblje čorbe, i to po receptu koji me je naučio jedan Zrenjaninac! Doduše, malo sam sastojke izmenio i prilagodio, ali u suštini to je ta čorba... Često je kuvam na otvorenom, na obali Save, ali pripremao sam je i na brojnim drugim mestima. 

 

Strastan ste pecaroš. Kuda Vas je sve udica “vukla”?

Na pecanje sam se “navukao” pre dosta godina u Istri. Imao sam tamo prijatelja koji me je naučio kako se i gde bacaju sidro i udica i zaista su ulovi bili odlični. Kasnije, u Australiji sam pecao one “ozbiljne” ribe zbog kojih moraju da vas vežu za čamac da ne biste ispali i to je jedno jedinstveno iskustvo. Ruku na srce, ukus tih riba iz Indijskog okeana nije baš kao ukus ovih “naših” riba, čak sam spreman da kažem da je lošiji. To je veoma lep komad belog ribljeg mesa, bez kostiju ali... Pripremao sam ih sa dosta maslinovog ulja, peršuna, belog luka... ne bih li im nekako dao ukus koji bi mogao, makar na trenutak, da podseti na ukus ovih “naših” riba ali džabe.

 

Imate li naviku da kupujete na pijaci?

Au, obožavam da kupujem na pijaci (smeh)! Znate, poznajem gotovo sve prodavce i “asortiman” njihovih tezgi i imam tačno definisan “plan” šta i od koga kupujem, kada i koliko. Uživam da šetam tim prostorom zvanim pijaca. To me nekako umiruje, opušta, čak me i odmara. Jednostavno, osećaj kada sam na pijaci je veoma lep i zato se često vraćam, ponekad samo zbog te šetnje. 

 

Odlučujete li se rađe za domaće ili strane proizvode?

Hm, iskreno da vam kažem tu pravim neki “mix”, neki kompromis. Kada je voće i povrće u pitanju, onda se definitivno odlučujem za domaće proizvode. Ali, kada pripremam špagete, pa onda moram da nabavim neki pravi italijanski sir, maslinovo ulje i slično. Tokom mog boravka u Palermu, u Italiji, saznao sam da se recimo origano kupuje kao - grana (smeh)! Ozbiljno, kada tražite origano dobijete neku granu, buket origana, pa onda po potrebi listiće mrtvite među prstima i dodajete u jelo. E onda možete da kažete da ste napravili jelo sa originalnim italijanskim začinom!