B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Slatko sa slanim prava kombinacija!

autor: Gomex | 04.07.2019
Slatko sa slanim prava kombinacija!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Ivan Milinković bio je član je “Legendi” od 1989. godine. Pre nego što je postao član grupe bio je devet godina u Beogradskoj operi. Sa statusom estradnog umetnika dobio je više nagrada. Ivan je nedavno otpočeo solo karijeru i publiku je  obradovao sa dve numere: „Ibar ust’o protiv brega” i „Svenuće dunje na ormaru”. Oženjen je i ima sina Filipa. Nama je otkrio da pored mikrofona ponekad uzme i varjaču u ruke...

 

Kuvate li?

Vrlo retko nešto skuvam, više pomognem supruzi ako nam dolaze gosti. Tada sam zadužen za neke neuobičajene recepte i aranžiranje, dekorisanje... Spremanje hrane samo po sebi iziskuje veliko znanje i iskustvo, a mogućnosti spravljanja raznih jela su niscrpne kao kosmos! Imam običaj da kažem da je to bogatstvo kulinarstva slično bogatstvu i idejama u muzici! I ako sam nešto i naučio to je uz suprugu koja kuva skoro uvek. Umem da napravim slana jela ali i neke lagane poslastice. Pristalica sam kao i moji ukućani laganije hrane, češće kuvane ili sveže neobrađene, povremeno dinstane ili na roštilju - pržena vrlo retko. Kada su neka kućna druženja, rođendani, slava... supruga vodi glavnu reč, ja pomognem više nekom kreacijom i gledam da ne smetam. Ipak je ona majstor, ja sam kalfa! (smeh).

 

Kad spremate hranu, da li je fast ili slow cooking?

Volim kada lagano spremam nešto, tek tada uživam i shvatam koliko je ishrana i spremanje obroka veliko bogatstvo, umetnički segment života! To je neiscrpno područje prepuno raznih kombinacija i kreacija.

 

Koji je Vaš omiljeni recept?

Teleći kotlet dinstan u crvenom vinu na marseljski način preliven sosom od višanja je definitivno moj favorit. Volim slatko-slane kombinacije u jelima. Pošto mi je otac bio pasionirani kuvar i pored redovne profesije vrlo često pozivan i angažovan kao glavni kuvar u nekoliko ekskluzivnih beogradskih restorana (vodio je jedno vreme i kuhinju kao glavni kuvar američke ambasade u Beogradu) ja sam uz njega nešto i naučio ali puno toga i zaboravio. Volim svaki recept da inoviram, osvežim nečim za promenu. Volim domaću hranu, ali i stranu kuhinju jer su zaista bogati recepti francuske, italijanske, kineske kuhinje. Pomenuo sam da volim kada slano jelo “flertuje” sa slatkom kombinacijom - višnje, suve šljive, razni slatki sosovi na voćnoj bazi koji nisu otužni i koji svojom aromom daju svežinu glavnom jelu.

 

Idete li u manje kupovine ili preferirate velike?

Pa, ja sam zbog auta i fizičke snage zadužen za nedeljnu ili dvonedeljnu kupovinu u megamarketima, dok supruga, pokatkad i sin odu do marketa za neke dnevne potrebe. Inače ni ja a ni moja supruga ne volimo iznenađenja tipa “iznenadnih gostiju” jer želimo svoj mir i kućnu opuštenost. Kada nam dolaze prijatelji obično se prethodno najave, pa se onda mobilišemo. Nekoliko puta su nam gosti rekli kada da im je žao da načnu i pokvare aranžman” (smeh). Posle kratkog ubeđivanja uživaju u obedovanju i kruna za domaćicu pa i mene bude da je ukus još bolji! (smeh)