B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Priprema hrane je magija i čarolija!

autor: Gomex | 18.07.2019
Priprema hrane je magija i čarolija!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Najpoznatiji srpski mađioničar Lazar Antić – Big Lale rođen je u selu Ribare, nadomak Jagodine. Mađioničarstvo mu je privuklo pažnju još u osnovnoj školi, a kako kaže od dečje igre do prave veštine prošle su godine. Njegova veština i harizma učinili su ga najpoznatijim u ovom poslu u čitavom regionu. Ljubitelj je i poznavalac mesa, a nakon razgovora sa njim shvatili smo da zaista živi u nekom predivnom, magičnom svetu...

 

Priprema hrane vam nije strana?

Naravno, jer sam ja po obrazovanju diplomirani tehnolog prerade mesa (smeh). Međutim, životne okolnosti odvele su me u redove profesionalnih mađioničara, a svoje veštine usavršavao sam u Italiji odakle sam posle petnaest godina došao nazad u tadašnju Jugoslaviju. Ostalo je istorija (smeh).

 

Da li je Italija „utisnula” neke kulinarske tajne u Vas?

O da, jeste itekako. U kojem god hotelu u Italiji da sam radio trudio sam se da upoznam kuvare i da im budem od pomoći. Recimo, ja sam za njih odkoštovao meso, sekao, pandlovao... a oni su mene učili tajnama pripreme najčuvenijih italijanskih jela i pasti. Uzajamno smo se pomagali i nije bilo hotela u Italiji iz čije kuhinje nisam poneo neko novo saznanje o pripremi njihovih specijaliteta.

 

Da li imate neki omiljeni recept?

Pravo da Vam kažem, ja sam ekspert za meso pa je samim tim i moje kulinarsko interesovanje povezano sa mesom. Volim da pripremam kobasice, pečenice, dimljeno meso... E sad, ne samo što te đakonije vole moji najbliži, već su te specijalitete imali priliku da probaju brojni glumci, muzičari, sportisti pa čak i političari (smeh). Sve pripremam sam samcijat, imam svoju pušnicu i sve ostalo što treba  za proizvodnju kvalitetnih mesnih proizvoda i ja ih pravim samostalno. Moji prijatelji često donesu meso neke divljači od čega im ja sa zadovoljstvom napravim kvalitetne domaće kobasice ili druge dimljene specijalitete. 

 

Idete li na pijacu?

O da, idem na pijacu svake nedelje redovno! Eto, ja sam glavni snabdevač moje porodice namirnicama sa pijace. Poznajem sve beogradske pijace i većinu prodavaca na njima i tačno znam šta i od koga treba da kupim. Ovo se odnosi na voće i povrće, sir, jaja... Imam svoje proverene ljude na pijaci (smeh)! Postoji obostrano poverenje između trgovaca na pijaci i mene... Mada, uspeo sam da uredim i jedan deo baštice koju imam i posadim nešto malo peršuna, paškanata, bosiljka i tome sličnih biljčica. Ne može svežije, verujte!

 

Gde počinje Vaša magija a gde ljubav  prema kulinarstvu?

O pa nema neke vidljive granice između te dve stvari. Za mene magija traje non stop, čak 24h i od nje još pomalo živim, a priprema mesa i mesnih prerađevina za mene je ljubav, pasija i ostvarenje mojih mladalačkih interesovanja. Volim što sam uspeo da iskombinujem te dve stvari u životu, ljubav prema magiji i pripremi mesa u idealnom odnosu i što sve ove godine podjednako uživam i u jednom i u drugom (smeh).