B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Pozorište je moja velika ljubav

autor: Gomex | 13.08.2020
Pozorište je moja velika ljubav

Stefan Buzurović je televizijski voditelj, ali i glumac kog publika pamti iz ostvarenja: Ruski car, Neki novi klinci, Ono kao ljubav, Miris kiše na Balkanu, Vojna akademija. Nastupa u Narodnom pozorištu u predstavama Hasanaginica, Velika drama i Laža i paralaža. U Akademiji 28 u predstavi Raj na zemlji. Oženjen je koleginicom Danijelom Buzurović sa kojom ima dvoje dece.

Kako se nosite sa epidemijom sada kada to traje prilično dugo? Koliko vaš posao trpi zbog kovida?

Nosimo se kao i svi ostali. Isprva smo bili zatečeni novonastalom situacijom, ali kako vreme odmiče, sve više se privikavamo. Izuzetno je važno da svi budemo odgovorni i da damo sve od sebe da zaštitimo i sebe i naše najdraže, ali i sve ostale. Niko se ovome nije nadao i ne mislim da je pametno praviti se pametan u ovakvoj situaciji. Niko od nas ne zna u potpunosti šta se i kako zbiva i zato se moja supruga i ja trudimo da se ponašamo kako zdrav razum nalaže i da deca što manje osete da se išta loše događa. Čini mi se da nema potrebe objašnjavati zašto i kako ova svetska nepogoda pogađa glumce i sve ostale umetnike koji stvaraju ili izvode pred publikom. Nezavidan je položaj u kom smo se našli i neizvesnost je ono što stvar čini još gorom. Mišljenja sam da ne treba trčati pred rudu i da treba odoleti iskušenju da se pošto-poto izvode predstave. Ali svakako treba što pre osmisliti model funkcionisanja pozorišta tokom ovog haosa koji ispunjava sve uslove, mere i propise i koji nam dozvoljava da u bezbednim uslovima, i po nas i publiku, nastavimo da radimo. Ne znam koje su to mere i ne želim da se gađam idejama koje se tiču bezbednosti, ali svakako se mora naći rešenje. I zbog umetnika, i zbog publike.  

Gledaoci su mogli da vas vide u mnogim ostvarenjima, između ostalog, i u seriji “Junaci našeg doba” Siniše Pavića. Kakvo je iskustvo raditi sa jednim tako iskusnim stvaraocem?

Izuzetna mi je čast što sam primljen u Pavićevu familiju. Posebno mi je drago što sam upravo tekst velikog Siniše Pavića oživeo sa velikim Mišom Vukobratovićem, sa kojim sam već sarađivao na seriji ISTINE I LAŽI. Njih dvojica su stvarali kultne serije, a kako stvari stoje, ne nameravaju da stanu.

Koji format vam najviše prija kao glumcu?

Nemam omiljeni format. Pozorište je moja velika ljubav i privržen sam mu. Volim da se zaigram.

Kakvi su vam planovi kada sve ovo bude prošlo? Gde naši čitaoci mogu da vas vide?

Ne mogu da dočekam da nastavim turneju sa predstavom RAJ NA ZEMLJI, koju sam sa koleginicom Anjom Mit odigrao preko trideset puta za tri meseca. To je zaista pravo uživanje i za nas dvoje i za publiku. U mnogim gradovima se očekuje i repriza. Takođe bi uskoro trebalo da počne emitovanje edukativnog igranog serijala FINTIN ŠKOLICA koja će najmlađe svakodnevno voditi na neočekivano putovanje kroz svet znanja, mašte i igre na, do sada, neviđen način. A u Narodnom pozorištu, na redovnom repertoaru, igram u nekoliko naslova koji su tu preko decenije.

Negde ste rekli da i vi i supruga kuvate. Koja su vam omiljena jela koja volite da spremate?

Obožavamo da kuvamo i trudimo se da u tome učestvujemo svi. Nekada su Nestor i Klara samo prali salatu, ali sada su i oni već vešti sa varjačama i oklagijom. Ognjišta i trpeza su odvajkada bili jedan od osnovnih stubova porodice i tako smo oboje vaspitavani. Ako baš moram da izdvojim neka jela, onda neka to budu lovačke šnicle, dagnje na beloj buzari, lazanja, pasulj, rebarca u posebnom sosu... Ogladneću.

Koliko je za brak važno da se slažete u gastronomskom smislu?

Izuzetno je važno da postoje različite gastronomske struje u braku. Tako se dopunjujemo, otkrivamo nove ukuse, postavljamo nove izazove i uspevamo da iznenadimo jedno drugo. Ali klasika je klasika i tu se slažemo apsolutno.