B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

PORODICA IZNAD SVEGA

autor: Gomex | 21.09.2017
PORODICA IZNAD SVEGA

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Bojana Stamenov je srpska džez i bluz pevačica. Široj javnosti postala je poznata nakon učešća u šou programu Ja imam talenat! Predstavljala je Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2015 u Beču sa pesmom Beauty Never Lies. Bavi se pevanjem od svoje sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi - za gitaru, lautu i renesansno pevanje.

Kada se ugase svetla pozornice, kako zapravo živi Bojana Stamenov?

Ja sam ti jedna obična devojka koja najveći deo slobodnog vremena provodi sa porodicom. Kada kažem porodica, to je zaista  mnogo ljudi.   Živim okružena sa tri generacije mojih najbližih. Da vidiš ti našu jutarnju kafu, pa to je  skoro kao javni skup! To je za sve nas jedan svojevrsni ritual.  Tu se dogovara, planira dan, organizuje nabavka, rešavaju svi mogući problemi, smeje se, plaće... i jednostavno sve se deli. Ručkovi, večere, sve je „na veliko” . Tako sam navikla i ni za šta na svetu taj život ne bih menjala.

Kada izuzmeš svoj muzički talenat, kakva si ti osoba onako privatno?

Moglo bi se reći da sam jedna „rukodatna” osoba. Umem baš svašta da napravim. Od štrikanja, heklanja, raznih rukotvorina preko nakita, kreiranja garderobe... Sve me to ispunjava i prilično mi dobro ide. Volim da napravim, da poklonim a volim i sama sa ponosom da nosim sopstvene rukotvorine.

Da li voliš da kuvaš?

Malo je reći da volim, obožavam da spremam hranu. Iskreno mislim da sam talentovana za te stvari. Spremam uglavnom tradicionalna jela, idu mi odlično sva testa, pite, lepinje... Ništa ne spremam po određenim recepturama, to me opušta pa volim da eksperimentišem. Nikada ne robujem principima u kulinarstvu. Pošto zbog posla puno putujem, uvek iskoristim priliku da „zavirim” u kuhinju neke druge zemlje, neke druge kulture. Volim da saznam neke nove fazone, da primenim neke nove začine, pravi sam hedonista pa je to nekako moj svet i sfera mojih interesovanja.

Mislim da se najbolje kuva kada spremaš veću količinu hrane, u manjim posudama nekako ne mogu dovoljno da raspustim maštu. To je valjda zato što se kod nas u porodici, ponavljam sve sprema na veliko!

Šta te još ispunjava i raduje?

Mnogi mi ne veruju kada kažem da obožavam putovanja. S obzirom na profesiju, zaista sam se naputovala. Ali nisu to ta putovanja. Volim putovanja autom, duga, isplanirana i opet sa porodicom. Počela sam da otkrivam prelepe destinacije u Srbiji. Pa kad je opušteno, kad imaš vremena da zastaneš da udahneš... I tada me posebno obraduju oni pravi trenuci. Sitnice koje se same nameste. Neki slučajni zalazak sunca, neki lep predeo. Znaš ono kad voziš, pa ti se samo prikaže, kao desktop za Windows, e to me raduje.