B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Od ručka meni uvek zapadnu sudovi

autor: Gomex | 12.09.2019
Od ručka meni uvek zapadnu sudovi

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Svi se sećamo priče u kojoj je student iz Beograda prodao kolekciju dresova za pomoć u lečenju maloj Nađi Novaković.  Zove se jednostavno: Jovan Simić. On je i osnovao humanitarnu fondaciju “Zajedno za život”. Redovno organizuje akcije Sportski Bazar, Kutak za humanitarni trenutak, humanitarne fudbalske utakmice Asovi za decu, akcije Penal za život, Pogodi za život... Mi smo na temu koncepta ishrane razgovarali sa junakom ove priče.

 

Koliko kuvaš i koliko si posvećen ovoj disciplini?

Iskreno da ti kažem, kuvam ali samo onda kada nemam drugu soluciju! Toliko sam angažovan na raznim stranama, da jednostavno nisam u prilici ni da proverim da li sam talentovan u ovoj disciplini. U kući imamo izraženu podelu posla, meni uglavnom zapadne pranje sudova. To mi odgovara, tu se savršeno uklapam. 

 

Koliko ti je značajno kako se hraniš?

Što se toga tiče ja sam ti kao podvojena ličnost. Ranije o konceptu ishrane nisam uopšte vodio računa i onda sam u jednom momentu sve promenio. Pre tri godine sam doneo odluku da se posvetim zdravom konceptu ishrane. Dosta sam u međuvremenu o tome naučio, eksperimentisao i primenio na sebi. U međuvremenu sam vežbao. Zdravo se hranim i moram priznati da uživam u tome. Održavam kondiciju i imam značajno više energije. Odrazi se to i na mentalnu snagu, mnogo sam korisniji svojoj fondaciji jer mogu mnogo više da radim. Pa malo li je?

 

Koncept ishrane koji zastupaš traži određena odricanja? Koliko ti to komplikuje redovne radne obaveze?

Pa skoro nimalo. Da se razumemo, važno je da čovek donese odluku, a da čvrsto stane iza toga, sve ostalo jednostavno vuče jedno drugo. Velika je sreća što je u poslednje vreme sve više restorana koji nude zdravu hranu kao opciju ili su potpuno tome posvećeni. Sa druge strane konzumirati isključivo zdravu hranu kod nas i nije tako teško. Do svežih i ukusnih namirnica relativno je lako doći na pijacama, a i marketima. Nekada mi je žao što nemam više vremena da se posvetim i istražujem u ovoj oblasti, ali za sada primena „na sopstvenoj koži” daje baš dobre rezultate.

 

Kako ti je organizovan frižider? Da li si sklon planiranim velikim kupovinama. Kako stojiš sa pijacom?

U frižideru uvek imamo manje količine svežih namirnica, povrća, sira, kiselomlečnih proizvoda... Snabdevanje nekako ide stihijski na dnevnom nivou jer je tempo života onaj koji diktira sve ostalo. 

Naravno da uživam i u šetnjama po marketu jer tamo uvek dođemo na dobru ideju za neki zgodan obrok ali je vremena za to sve manje. Pijaca je više institucija gde se ljudi sreću, porazgovaraju, razmene energiju, sve je manje poljoprivrednih proizvođača, a sve je više identične ponude kao u marketima. Ipak ponekad uživam da prošetam pijacom.