B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Od malih nogu sam obitavala u pozorištu...

autor: Gomex | 08.10.2020
Od malih nogu sam obitavala  u pozorištu...

Mlada glumica Vaja Dujović je publici prvo zapala za oko u filmu (a kasnije i TV seriji) „Branio sam Mladu Bosnu” gde je bila u ulozi Jovanke Čubrilović. Imali smo priliku da je gledamo u „Vojnoj akademiji” kao poručnicu Radmilu Vurunu, zatim u serijama „Jedne letnje noći”, „Santa Maria della Salute” i „Državni službenik” u režiji Predraga Gage Antonijevića i Dimitrija Vojinova. Ćerka je našeg poznatog glumca Vladana Dujovića.

Mnoge vaše kolege su teško podnele činjenicu da su pozorišta bila zatvorena zbog korone. Kako ste vi provodili vreme u proteklom periodu i kako gledate na čitavu situaciju?

Teško mi je palo, naravno, jer iz jednog suludog tempa sve je stalo. Veliki izazov za celo čovečanstvo. Trudila sam se da organizujem sebi vreme, držala se nekog plana; Ali mi smo socijalna bića. Nedostajali su mi ljudi, što u družbi, što na sceni, na snimanju... Nedostajala je sloboda koju smo uzimali zdravo za gotovo. Iz ove perspektive, brzo je „prošlo”, snimanja su se u junu nastavila, a pozorište polako i bojažljivo kreće sa radom. Kako će se dalje odvijati ne znam, ali treba se čuvati, biti zdrav. Za sve drugo, doći će vreme.

Koliko vas je očev poziv inspirisao da se i vi bavite glumom? 

Mislim da je očev poziv dosta uticao na moju odluku. Od malih nogu sam obitavala u pozorištu. Prava poslastica je bila kad neki put odem iza scene, pa u toku predstave sve to gledam iz drugog ugla. Iako tada nisam mnogo znala o glumi, cela ta mašinerija koja se pokrene iza mi je delovala kao magija. Tako sam se zaljubila u pozorište, malo kasnije u film... I sve posle je nekako bilo logičan sled događaja. 

Koja uloga je na vas do sada najviše uticala? 

Uvek mi je teško jednu da izaberem, jer je svaki lik nosio nešto posebno i drugačije. Bitne su mi sve istorijske uloge koje sam igrala, to je izuzetna čast i veliki izazov - da na filmu oživim lik nekoga ko je zaista postojao. Takođe, upoznala sam se kroz njih sa nekim životnim pričama, istraživala njihove živote i kroz ta istraživanja i sama učila. Takođe, izdvojila bih ulogu Zorke u predstavi „Velika drama”. To je naša sad već kultna predstava u koju sam imala sreću da „uskočim” i menjam svoju koleginicu i kumu, Ivu Stefanović. Gledala sam je prvi put kad sam bila mala, kasnije još nekoliko puta, a onda postala deo nje. Po mom mišljenju, izuzetno važna predstava, sa temom koja se tiče svih nas.

Gde će naši čitaoci moći da vas vide u narednom periodu? 

U novoj sezoni serije „Državni sluzbenik”. U pitanju je uloga Ane Stanojević, meni bitna i draga uloga, drugačija od svega što sam igrala ranije, a posebno što je u seriji žanra koji bih svakako (kao gledalac) izabrala da gledam; Tako da najavljujem i radujem se gledanju. Od 10. Oktobra, svakog vikenda na Superstar kanalu.

Da li kuvate (i kakva jela spremate)?

Nisam vična kuvarica, još čekam da se to u meni probudi (smeh). Brat je mnogo ozbiljniji kuvar od mene. Ja sam majstor za torte. Volim da probam različite kuhinje, gurman sam i uživam mnogo više u slanom nego u slatkom, samo zbog prirode posla moram da vodim računa. Dosta često moji obroci se zasnivaju na različitim salatama sa mesom.