B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Novinarski posao mora da se živi i radi

autor: Gomex | 19.11.2020
Novinarski posao mora da se živi i radi

Pre otprilike mesec dana, Marijana Tabaković je postala deo stalne voditeljske postave vrlo popularnog Jutarnjeg programa na Prva TV. Na televiziji Studio B je dugo vodila i uređivala vesti u informativnoj redakciji. Takođe je vodila i emisiju “Beograde, dobro veče”. Do prelaska u ekipu Jutarnjeg programa, uređivala je i povremeno vodila emisiju “150 minuta” na Prvoj.

Jutarnji program je veoma važan za svaku televiziju sa informativnim programom. Kako ste se snašli u novoj ulozi?

Zaista volim svoj posao, svaki segment stvaranja. A “Jutro” je sve to samo zaokružilo. Imam sjajne ljude oko sebe, tako da je posao pravo zadovoljstvo i zaista s velikom radošću izgovorim ono prvo “Dobro jutro, Srbijo”. Sama po sebi je lepa mogućnost da zajedno sa našim gledaocima dočekam novi dan, da svi zajedno saznamo nešto novo i uspemo da rešimo neki problem.

Kako ste doživeli prelazak sa Studija B na Prva TV?

Studio B je u mojoj karijeri jako važan. Novinarski zanat sam ispekla upravo u toj kući, čiji su zaista odlični urednici i novinari nesebično delili svoj talenat i znanje. Tamo sam dobila svoju prvu pravu šansu, da naučim posao, da se dokažem i pokažem. Posle više od 10 godina koliko sam provela u toj kući, dobila sam ponudu od TV Prva koju sam s radošću prihvatila, jer promene prijaju. Jednostavno dođe trenutak kada poželite da u profesionalnom smislu odete korak dalje. I to se upravo i dogodilo.

Sudeći po tome da ste završili novinarski smer na Fakultetu političkih nauka, jasno je da znate šta želite u životu. Imate li uzore u ovom poslu?

Uzori su mi svi oni koji ne samo da vole, već žive novinarstvo. Ovaj posao mora da se živi i radi 24/7. I tokom školovanja sam oduvek želela da izgradim svoj stil i verujem da sam u tome uspela. Ako požrtvovano, iskreno i “iz srca” radite ovaj posao, dobri rezultati su neminovnost.

Kažete za novinarstvo da to nije posao već način života. Kako usaglašavate privatne obaveze sa poslovnim?

Uz ogromnu podršku svog supruga. Trudim se da posao ne donosim kući, ali to je nekada jednostavno nemoguće. Međutim, nikada nisam dozvolila da jedno ili drugo trpi. Za sada dobro balansiram, jer porodica mi je najvažnija i ne sme da bude zapostavljena.  

Volite li da kuvate? Koja kuhinja vam je omiljena?

Kada me pitaju da li volim da kuvam, moj odgovor je KUVAM. Priznajem da to ne radim s nekim prevelikim žarom, ali to se ne odražava na ukus, naprotiv. Lepo kuvam, pogotovo se radujem kada nam u goste dolazi neko nama drag, tada baš sa uživanjem pripremam posluženje. Trudim se da deci priređujem zdrave obroke, da stvorimo dobru osnovu u tom smislu dok su još mali. Mislim da je to jako važno. Što se tiče strane kuhinje, volim italijanske specijalitete i rado ih pripremam. S obzirom na to da sam rođena u Crnoj Gori, onda vam je jasno da su na našem stolu vrlo često kačamak i pita od kora koje sama napravim.