B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

KUVAM KAO DA PREPRIČAVAM PRIČU

autor: Gomex | 18.10.2017
KUVAM KAO DA PREPRIČAVAM PRIČU

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Vesna Dedić je jedna od naših najtiražnijih spisateljica. Svi njeni romani su među najčitanijima u regionu. Vlasnik je izdavačke kuće „Dedić“, autor emisije „Balkanskom ulicom“ na RTS-u, suvlasnik Radionice za medije „Officina“. Na svojim promocijama u okviru projekta „Bulevar ženskih tajni“ trudi se da doprinese podizanju svesti o ženskim pravima i problemima. Živi u Beogradu sa kćerkom Lenkom.

Da li voliš da kuvaš?

Volim da kuvam za one koje volim. Kuvanje je za mene pokazivanje ljubavi i odanosti. Sve dok nisam došla u Beograd da studiram nisam ni jaje ispržila. Prvih meseci hranila sam se po pekarama i menzama. Jedne večeri očekivala sam da mi dođu prijatelji i odlučila sam da im napravim nešto za večeru i bez recepta, po osećaju napravila sam lovačke šnicle. Bile su odlične. Tada sam otkrila taj svoj talenat. Pravu ljubav prema kuvanju razvila sam kada sam rodila Lenku i znajući da odrastanje deteta brzo proleti želela sam da joj detinjstvo kao i meni obeleže i lepi mirisi iz mamine kuhinje. Više volim da pripremam slana jela zato što mogu da ih pravim po osećaju dok slatkiši zahtevaju precizne mere.

Da li se držiš recepata?

Nikada ne kuvam po tuđim receptima. U emisijama o kulinarstvu ili na Internetu otkrijem neku ideju, ali uvek kuvam kao da prepričavam priču. Nikada ne citiram. Kuvam svakog dana za svoje dete pre svega. Donosim joj doručak u krevet, dočekujem je iz škole sa ručkom ili večerom. Volim da kuvam za njene prijatelje. Za moje retko jer svi smo prepuni obaveza i kada se vidimo to je onda najčešće restoran.

Šta preovladava kod tebe, domaća jela ili strani specijaliteti?

Spremam jela srpske i crnogorske nacionalne kuhinje, italijanske, kineske... Naša domaća jela su najpraktičnija kada kuvam nedeljom za celu radnu nedelju. Italijanska i kineska su na repertoaru kada želim za pola sata da napravim nešto lepo. U frižideru uvek imam mladi domaći sir, domaća jaja, marinirani biftek ili ćureće šnicle, zelenu salatu, paradajz i paprike.

Da li preferiraš veliki šoping ili svakodnevne kupovine?

Idem nedeljom ujutro na pijacu i nedeljom uveče u megamarket. Volim da sve potrebno imam u kući jer radnim danima raspored obaveza je suviše gust. Uvek sam spremna za neočekivane goste - umem i volim da ih dočekam.

Da li voliš lagano spremanje hrane ili si specijalista za fastfood u kući?

I jedno i drugo. Ne volim da kuvam kada sam mrzovoljna i tada uvek posežem za dostavom hrane. Verujem da je jelo ukusno u zavisnosti od toga koliko je ljubavi i strpljenja uneto u njega. Frižider mi je organizovan. Ne umem da funkcionišem u metežu. I kada pišem moram da pišem u apsolutnom redu u kući.