B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ko vas šiša ja sam bio prvi!

autor: Gomex | 07.02.2019
Ko vas šiša ja sam bio prvi!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Peđa Bajović jedan je od pokretača scene stand-up komedije kod nas. Obišao je više od dvadeset zemalja sveta. Za svoj rad je na Adria Comedy Awardsu u Skopju dobio i priznanje za najboljeg veterana. Njegovi nastupi na engleskom jeziku još uvek nalaze svoje mesto u programu TV kanala Comedy Central Extra. Priznaje činjenicu da je bolje biti u pravu nego biti prvi. Ipak, svima poručuje: „Ko vas šiša, ja sam bio prvi!”. A kakav je u kuhinji?

 

Šta te je privuklo kuvanju? Kako si počeo da kuvaš?

Nije to toliko bila zainteresovanost, koliko to što me je naterala muka samačkog života. Relativno rano sam počeo da živim sam, a ostalo mi je od mame da uvek mora da se ima nešto “na kašiku”, umesto sendviča, pljeskavica, bureka i ostalog uobičajenog studentskog asortimana! Saberi-oduzmi, naterao sam se i odvažio da to sebi krenem da spremam.

 

Koje ti je najomiljenije jelo koje spremaš po receptu? 

Znam da napravim sushi role, što me je naučio prijatelj Matt Field, koji je sadašnji britanski ambasador u BiH! Nekada ispadnu odlične, nekada baš i ne, ali svejedno su ljudi uglavnom impresionirani da to neko kod nas zna to da napravi - kod kuće! Hteo-ne hteo to uvek bude drugačije od recepta. Nekad nešto pogrešno pročitam ili slučajno preskočim u receptu. Nekad mi se zaista ne da da idem da kupim taj neki sastojak iz recepta, pa ga zamenim nečim što mislim da je adekvatno. Lagao bih kad bih rekao da je to uvek uspešno!

 

Da li više spremaš jela iz domaće ili strane kuhinje? 

Kuvam ponekad kad dolaze gosti i kad hoću da oduševim svoju ženu. Ili da je odljutim. Nemam baš nekih odrednica po pitanju domaćih i stranih kuhinja. Sve je više trenutak inspiracije ili naredba od kućne šefice! Možda ipak idem malo više prema stranim, jer je domaćih više u ponudi...

 

Kojih 5 namirnica uvek imaš u frižideru? Da li ideš u velike ili češće u manje dnevne kupovine?

Mlečni proizvodi. I pretop. Ipak moji žive u užičkom kraju! Idem samo u one velike kupovine. Ne volim male usputne kupovine, jer to znači da sam nešto zaboravio. Ili da ću! 

 

Da li si uvek spreman za neočekivane goste?

Uvek. Ništa nas ne sme iznenaditi!

 

Da li ti je frižider organizovan ili se teško snalaziš u njemu?

Vrlo je organizovan, dok moja Ida ne uđe u njega. Nakon toga, ni pas tragač se tamo ne bi snašao!