B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ivan Golušin-Slatkiši su moj najveći porok

autor: Gomex | 13.09.2018
Ivan Golušin-Slatkiši su moj najveći porok

 

Ivan Golušin je ovih dana bio gost našeg Porodičnog magazina. Sa novinarstvom se upoznao u srednjoj školi, a odlaskom iz rodne Kikinde dolazi u Beograd i gradi karijeru u medijima. Postao je magistar književnosti, a danas ga krase odlična dikcija, preciznost i odmerenost. Ipak, Ivan Golušin ističe da je sve u životu stekao trudom i radom. Zanat je “pekao” na BK, Trećem kanalu, Avali... Postao je zaštitno lice Pinka kao voditelj “Nacionalnog dnevnika”,“Infotopa” i tok-šoua “Pravac”.

 

Hajde, priznaj nam: da li uopšte kuvaš? 

Da, kuvam, ali to ne radim baš sa oduševljenjem. Znaš kako kažu: sila Boga ne moli! (smeh). To su uvek neka jednostavna jela, koja ne traže više od dve šerpe, dva tiganja, tanjira, dva nečega.... Sve što je preko tog broja, ne pokušavam da pripremam. A i mrzi me posle da perem tol’ke sudove (smeh).

 

Šta jedeš, kako se hraniš? 

Trudim se da ishranu prilagodim savetima koje dobijam od trenera sa kojima vežbam. Recimo, dva obroka bi trebalo da budu meso i tu u obzir dolaze gotovo sva vrsta mesa osim svinjskog. To ne volim i ne konzumiram, ali zato su tu teletina, junetina i piletina. Za doručak je kajgana, omlet ili neko slično jelo sa jajima obavezna “literatura” i ne izlazim iz stana dok ne doručkujem. Znaš, to mi nije bila navika pre možda deset godina, ali sam shvatio da je pogrešno početi dan bez doručka i zato sada prvo doručkujem pa sve ostalo. To prvo jutarnje jelo sa jajima kombinujem sa šunkom, salatama i slično i zaista uživam punom parom i u pripremi i u “trošenju” takvog doručka (smeh).

 

Da li to znači da ti je frižider krcat jajima? 

Ne, njih prvo pojedem (smeh). Šalim se, ima svega, ali najviše - slatkiša. Obožavam sve slatke đakonije koje mogu da se nabave i naprave. Moj frižider je prepun raznih keksova, napolitanki, čokolada, nađe se i po koji išleri... Čak i preko zime, ja ove slatkiše držim u frižideru jer volim da je čokolada tvrda, da je keks i tvrd i hladan i tako dalje. Znam da je teško za poverovati, ali slatkiši su moj najveći porok.

 

Posećuješ li pijac i šta obično tamo kupuješ?

O, volim da idem na pijacu. Živim blizu Kalenić pijace, za koju kažu da je najlepša pijaca u Beogradu, i posećujem je barem tri puta nedeljno, a tokom leta i češće. Najviše kupujem voće i povrće, a “olakšavajuća okolnost” je što sam tokom dvanaest godina, koliko sam u tom stanu, upoznao gotovo sve prodavce na Kaleniću pa sad imam svoje ljude tamo za sve što mi je potrebno (smeh). E da - ponekad na pijaci kupim i neko lepo cveće za stan, čisto da lepše izgleda i da malo zamiriše...