B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Haos ne volim i ne verujem ni u kreativni!

autor: Gomex | 26.09.2019
Haos ne volim i ne verujem ni u kreativni!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Novinarku Radio-televizije Srbije Sunčicu Maksimović svakodnevno gledamo u Jutarnjem programu i Beogradskoj hronici, kada se uključuje uživo ili rešava probleme gledalaca u rubrici “TV pošta”. Novinarstvom je počela da se bavi već sa 15 godina i, kako kaže, bila je to ljubav na prvi pogled. Kada je došla na praksu u Beogradski program, trebalo je da ostane mesec, a zadržala se čitavu deceniju. 

 

Kakva su Vaša kulinarska iskustva?

Ne velika. Volim da kuvam i spremam, ali dok sam živela sa roditeljima i bakom do šporeta nisam stizala. Od kada sam se udala prošle godine, kuvam i spremam jela znatno češće. Ipak, moj suprug je majstor u kuhinji i mislim da ga u pojedinim jelima nikada neću stici. Kada kuvam to uvek činim vrlo rado i sa osmehom.

 

Da li više volite da pripremate slana ili slatka jela? Šta Vam je najčešće na meniju?

Ja lično više volim da jedem slana jela, ali da spremam slatka. Volim da provodim vreme u kuhinji, iako to ne činim često, ispunjava me da spremam i slana i slatka jela porodici, prijateljima, dragim osobama. Kao i u životu i u kuvanju mi je najveći uzor moja baka, koja sprema ukusnija jela od najukusnijih koje ste imali prilike da probate. Majstor je u svemu čega se dohvati.

 

Da li birate domaće ili strane proizvode?

Uvek se trudim da biram domaće, ako imam izbora.

 

Umete li da se snađete kada dođu neočekivani gosti?

Kada ste novinar, improvizacija je sastavni deo života. Gostima i druženju se uvek radujem, a posebno se radujem pripremanju obroka za druženja. I savladala sam nekoliko brzih recepata upravo za takve situacije.

 

Idete li u manje kupovine ili preferirate velike nabavke?

I jedno i drugo, mada radije odlazim u velike nabavke. Uživam u njima i u stanju sam sate da provedem u marketima, mada kada je potrebno mogu kompletnu kupovinu da obavim za manje od 15 minuta.

 

Ove godine ste bili u Kini, kako Vam se svidela azijska kuhinja? 

Svidela mi se. Mislila sam da ću vreme tamo provesti često gladna, ali naprotiv. Kinezi su bili divni domaćini koji su nam pokazali sve njihove specijalitete. Zaista sam uživala u njihovoj kuhinji, naročito u Pekinškoj patki, a naučila sam da jedem i štapićima. Bilo je to sveukupno jedno nezaboravno iskustvo.

 

Šta uvek imate u frižideru i da li je organizovan ili u kreativnom haosu?

Haos ne volim i ne verujem ni u kreativni. Trudim se da mi uvek sve bude lepo sređeno, složeno i organizovano. Tako je i sa frižiderom. Dug je spisak stvari koje uvek imam u frižideru, pošto izuzetno volim da jedem i zaista uživam u hrani. Naročito u obrocima sa roditeljima, bakom i suprugom.