B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Dovoljno je samo glumiti, pa makar i pod tušem...

autor: Gomex | 05.11.2020
Dovoljno je samo glumiti, pa makar i pod tušem...

Našeg mladog glumca Radeta Ćosića upoznali smo kao Teofila Spasojevića u filmovima “Montevideo, Bog te video” i “Na putu za Montevideo”, kao i u serijama proizašlim iz ta dva filma. Međutim, Rade nije samo glumac, već se oprobao i kao producent u naslovima “Afterparti” i “Ekipa” gde je oba puta tumačio vodeću mušku ulogu. Ono što je posebno zanimljivo i neuobičajeno za naše prilike jeste činjenica da je film “Ekipa” potpisao kao scenarista.

Ova godina pandemije mnogima nije lako pala, posebno glumcima. Kako vi gledate na sve ovo što nam se događa?

Bolje da ne gledam. U svemu tome pronalazim način da sagledam stvari kao naši stari nekada, da smo živi i zdravi i da nas čuva Bog. To je ujedno i Bajagina rečenica… A pozorište može da bude svaki dan, svakome od nas, u šetnji kroz prodavnicu, ne nužno da uvek publika nagradi aplauzom glumačku igru. Nekad je dovoljno samo glumiti, pa makar i uz omiljenu pesmu pod tušem.  

Imate li hobi? Kako punite baterije? 

Imam par hobija, ali nisu za javnost. Jedan koji jeste je sakupljanje filmskih postera.  

Dva puta ste se oprobali kao producent i jednom kao scenarista. Kako ste zadovoljni prijemom filma “Ekipa” i kako reaguju vaše kolege na taj, uslovno rečeno, profesionalni izlet?

Zavisi od kolega. Neke kolege shvataju, neke ne, neko zamera, a opet neko i ne. Uglavnom, verujem da svi misle da je taj trud, posle koga se dogodi da film izađe, u mom slučaju dva producentska, veliki i iz čistog srca. Na kraju, plemenit je povod. Kako kaže i sam Martin Skorceze, ako dovoljno želite da se priča ispriča, ona će biti ispričana i to je najbitnija stvar u umetnosti.  

Kada sagledavate svoju budućnost, šta odnosi prevagu - gluma, produkcija ili pisanje scenarija?

Sve odnosi prevagu, ali u odnosu na mene, ne na to navedeno trojstvo, odnosno ne na tri primera između sebe. Volim sve to iz dubine mojih misli i želim time da se bavim. Publika će proceniti da li je dobro ili ne, a vreme će jedno od ta tri nagraditi ili će me povesti ka četvrtom. 

Kakvi su vam profesionalni planovi i gde će naši čitaoci moći da vas gledaju u narednom periodu?

Igram u tri predstave, jedna je aktivna (NANA, Madlenianum), a dve su stopirane zbog korone. U budućnosti postoje neki projekti o kojima neću sad, najviše iz razloga zbog koga sve stoji, a ako je neko nekad željan da me vidi, može da ukuca moje ime i prezime na youtube-u, izaći će nekoliko komičnih klipova u kojima prenosim dobro razpoloženje i energiju na gledaoca.