B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Bački ljuto banatski lagano...

autor: Gomex | 16.08.2018
Bački ljuto banatski lagano...

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Ivan Đorđević je pozorišni, filmski i televizijski glumac. Poznat je po ulozi Pišonje u filmu “Balada o Pišonji i Žugi” kao i po ulogama novinara Vese u seriji “Ubice mog oca” i Milana Stepanova u seriji “Vere i zavere”. Sarađivao je sa Rejf Fajnsom, Džerardom Batlerom i Samantom Morton. Pratimo ga u ulozi Žike u popularnoj seriji “Istine i laži”. Nama je bez laži otkrio istinu o kulinarskim svojim navikama...

 

Voliš li da kuvaš? Kako ti ide sa tim? 

Još kao klinac sam se zainteresovao za kuvanje jer sam odrastao i u Banatu i Bačkoj. Jedna ista Vojvodina a dve različite kuhinje. U Banatu, odrastanje pored prababe i pradede koji su bili pekari a u Bačkoj pored dede pecaroša i velikog gurmana. Kasnije se to nekako objedinilo u maminoj kuhinji. Počeo sam da kuvam kada sam napravio prve špagete po receptu moje supruge. Od tada uz pomoć štampanih i online kuvara i evociranja mirisa i ukusa iz detinjstva, kuvam. Mnogi kažu - dobro. 

 

Biraš li radije domaće ili strane proizvode?

E pa sad... Zavisi koji su to proizvodi. Testenina je uglavnom strana, sir domaći, zavisi šta mi zatreba pa prema tome i kupujem.

 

Kada kuvaš, pratiš li recepte? Preferiraš slana ili slatka jela? 

Bogami, na prvo kuvanje radim sve po receptu, kao i sve u životu kada se radi po prvi put. Polako, tačno po merama i obazrivo. Kasnije se “džezira” (smeh). Iskreno govoreći, više volim i češće konzumiram slana jela. Zašto? Zapravo ne znam ni jedno slatko jelo da napravim (smeh). Inače, svakako najomiljenije jelo koje sam pripremio po nečijem receptu je paprikaš u kotliću, recept je bački i koji je dugo vremena čuvala moja mama.

 

U kojim prilikama kuvaš? Voliš li više domaća ili strana jela?

O, pa kuvam uglavnom svaki dan. Specijalizovao sam se za “brzu kuhinju” što ne znači nužno da je nezdrava. Zbog klinaca biram dobre, kvalitetne namirnice i gledam da ručak bude što raznovrsniji. E sad - strana ili domaća jela... Rekao bih pola - pola. Najviše mi odgovara italijanska kuhinja. Zbog brzine, a i mešaju se meso, povrće, sir, testenina... Sve ono što treba da sadrži jedan dobar ručak. I zato u frižideru uvek imam parmezan, pasirani paradajz, puter, masline i maslinovo ulje...

 

Smatraš li se kuvarom “slow cook” jela?

Volim tzv. duga jela odnosno “slow cook” način pripreme hrane. Iskreno, zbog načina života i konstantnog manjka vremena postao sam ekspert za brza jela. Internet je sada preplavljen sa receptima za brzu kuhinju. Zato i idem uglavnom u manje i češće kupovine, nikada ne znam šta će se tog dana spremati... Čak sam spreman i za neočekivane goste. 
Ništa me ne može iznenaditi (smeh).