B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Ako mogu da biram, moj izbor je meso!

autor: Gomex | 21.11.2019
Ako mogu da biram, moj izbor je meso!

Ko nam je ovih dana bio u gostima?

Željko Lučić je slavni operski pevač koji već dvadeset godina suvereno vlada najvećim svetskim scenama. Vrhunski autoriteti ga svrstavaju među nekoliko najvećih operskih zvezda današnjice, zbog njegovog izvođenja velikih romantičarskih rola, čija se tumačenja ocenjuju kao neprikosnovena. Trenutno nastupa u njujorškoj Metropoliten operi, u predstavi „Magbet”. 

 

Kakva su vaša kulinarska iskustva?

Moja su iskustva šarolika, različita i bogata. Priroda mog posla zahteva mnogo putovanja, pa sam shodno tome, imao i mnogo dodira sa različitim vrstama kulinarskog zanata. Od Tokija, pa do San Franciska, probao sam sve vrste kuhinja. Nisam se usudio da jedem zmije, guštere, pržene skakavce i ostale domaće životinje, ali bilo je ipak nekih „ekskurzija”.

 

Šta uvek imate u frižideru i da li je organizovan ili u kreativnom haosu? 

Moj frižider je u organizovano - kreativnom haosu! Doduše, brzo se puni, ali se još brže prazni, tako da haos ni ne dolazi do izražaja. :)

 

Da li više volite da pripremate slana ili slatka jela? Šta je najčešće na meniju?

Najviše volim da pripremam slana jela. Na repertoaru su sva domaća jela: đuveč, boranija, pasulj, kupus (slatki, kiseli), paprikaš, gulaš, sarma… Uz, naravno, sve vrste pečenog mesa. Uz to pire krompir, pečeni krompir, kuvani krompir, živi i neživi krompir, krompir sa Marsa, iz druge galaksije… Željkov Meni: MESO!!!

 

Da li birate domaće ili strane proizvode?

Domaće! Živim u inostranstvu, pa mi onda sve dođe domaće. Ali, ako se ukaže prilika da biram između „evropske” i naše slanine, naravno da ću izabrati „evropsku”. Ups... mislim srpsku!!! :)

 

Umete li da se snađete kada dođu neočekivani gosti?

Svakako! Nije problem snaći se na brzaka. Postoje mnoga jela koja brzo mogu da se naprave ili, jednostavno, naše poznato „meze” i eto ti uživancije.

 

Da li obavljate manje kupovine ili velike nabavke?

Kako kad. Obično su kupovine obimnog karaktera, da ne moram baš svaki čas u prodavnicu.