B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Divčibare za dobar početak!

autor: Snežana Trtica Graovac | 09.01.2020
Divčibare za dobar početak!

Ovog puta, idilu smo pronašli u prirodi. Dobro ste čuli. Restorane i uživanje u kućnoj varijanti zamenili smo prirodom; Ali pazite, ne onom komercijalizovanom, već onom romantičnom.

Na nepunih četrdeset kilometara od Valjeva, svoje mesto je našla planina Maljen, a na njoj poznati turistički kompleks - Divčibare. Već pri samom pomenu, jasno vam je da smo bili u pravu kada smo rekli „priroda“. Na mestu gde se dodiruju nežni Mediteran i snažni istočni front, ne možete ostati ravnodušni.

Prirodne lepote Divčibara

Sukobljavanjem dve različite vazdušne struje, stvoreni su uslovi za vazdušnu banju i energiju ljubavi i lepote. Bez obzira kojoj starosnoj grupaciji pripadate, Divčibare će biti baš za vas. Ovdašnje odlične klimatske prilike blagotvorno deluju kako na klince, energične tinejdžere, umorne radnike, tako i na pozitivnu treću dob. 

Divčbare se odlikuju izuzetnom prirodnom lepotom. Poznate su po mnogobrojnim vidikovcima, do kojih se, ako ne vladaju ekstremne vremenske prilike, može stići pešačkim stazama. Najpoznatiji su Golubac, Paljba, Ljuti krš, Kraljev sto.  Predeli odlični za uživanje u pogledu i poneki selfi.

Međutim, zapamtite, ako je teren zbog zime nepristupačan, ne izlažite se opasnosti. U tom slučaju uživajte u opuštenim šetnjama borovom šumom, potrošite vreme na pravljenje sneška ili, ako ste vični, spustite se nekom od skijaških staza. 

Ski centar Divčibare

Niste znali da Divčibare imaju ski staze? Da, Divčibare su pravi mali ski centar u kome svoju veštinu mogu prikazati profesionalci, pogotovo na stazi Crni vrh, koja svojom dužinom od 800 metara i ski liftom sa 700 sedišta može parirati mnogim poznatijim ski stazama.

Ako ste više za neko opušteno, rekreativno skijanje, ne brinite, i za vas ima mesta na divčibarskim padinama. Dokaz da su Divčibare ozbiljan zimski turistički centar sa dušom jesu staze za decu, sa sve dečjim ski liftom. Impresivno, zar ne!?

Sada znate zašto vam predlažemo Divčibare za početak godine. Želimo vam da se vratite prirodi i sebi, da doživite mir i blagostanje, da budete zdravi i optimistični, da volite i budete voljeni, a kao dobar start za ostvarenje svega toga su upravo Divčibare.