Običan Jugosloven ustajao je u šest sati ujutro. Prao je zube domaćom pastom, koristio “pitralon” losion, “brion“ kozmetiku, vozio “fiću” i čitao “Start” magazin. „Gavrilović“ paštete bile su statusni simbol, a “leviske” privilegija odabranih. Dan mladosti bio je mnogima omiljeni dan u godini jer su svi želeli da odaju poštu najvećem brendu bivše Jugoslavije - Titu...
Svako ko je živeo u doba SFRJ seća se istorijskih “jasa” trikoa sa zvezdicama, „borosana“, crnih baletanki, maskota Univerzijade u Zagrebu 1987. i Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu Zagija i Vučka.
Socijalistički odgovor na „koka-kolu“ bila je popularna “kokta” sa ukusom šipka, a od sokova su se najviše pili “dona” i “jafa“ sirupi od limuna, narandže i višnje, dok je najzastupljenija firma za proizvodnju robe široke potrošnje bila „Jugoplastika“, koja je proizvodila sve...
Najpoznatija brza hrana u bivšoj Jugoslaviji bile su čuvene viršle, na čiji pomen svi imaju istu reakciju: „One su pucale kada se zagrizu, takvih više nema“. Viršle su se sve do kraja osamdesetih godina prodavale u prepoznatljivim crvenim kioscima na ulicama širom Jugoslavije. S druge strane, na plavim kioscima kupovali smo dnevne novine i duvan...
Svako vreme ima neke svoje simbole, nešto što nas u trenutku vraća u detinjstvo ili mladost - u svakom slučaju - u prošlost. Period do raspada bivše Jugoslavije specifičan je jer je u kratkom periodu veliki deo „naših“ brendova postao “tuđi“, a jedan broj je, u sveopštem haosu i finansijskim krizama koje su usledile, potpuno prestao da postoji...
Zanatska šunka je visokokvalitetan proizvod napravljen isključivo od svinjskog mesa I kategorije i to u količini od 80%. Svojstven ukus i miris Zanatske šunke vratiće vas u period 80-tih, kada se u mesnoj industriji nisu koristili u tolikoj meri soja, veštačke boje, hidrokoloidi...
Stariji potrošači pamte Tirolsku kobasicu kao proizvod koji je napravljen isključivo od mesa, bez dodataka soje i raznih zamena za proteine mesa. Blag i specifičan ukus Tirolske kobasice učiniće da bude omiljen proizvod i mlađoj generaciji. Tirolska kobasica napravljena je po originalnoj recepturi!