B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

PITA ILI GIBANICA ODLUČITE SAMI!

autor: Gomex | 11.01.2018
PITA ILI GIBANICA ODLUČITE SAMI!

Ako se za neko jelo može reći da ga nigde, osim u Srbiji nema, onda je to gibanica - pita koja svoje srodnike ima širom regiona, ali se BAŠ ovakva može jesti samo u Srbiji.

A ukus joj je u skladu sa jednom srpskom izrekom...
Prste da poližeš!

Srpska kuhinja mešavina je raznih svetskih kuhinja i uticaja. Ipak, iz svega ovoga, izašla je nova i originalna, a bogati ukusi lokalnih specijaliteta postali su nadaleko poznati.

Da li je gibanica predjelo, glavno jelo, prilog? Jede li se za doručak, ručak ili večeru? U Srbiji je odgovor na sva ova pitanja potvrdan. Srbi gibanicu mogu jesti uvek!

Ujutru, ona je dobar i ukusan doručak koji će vam ulepšati početak dana. Tada, odlično ide sa jogurtom.
U vreme ručka, jede se kao predjelo i odlično otvara apetit za glavno jelo.
A posle dugog i napornog dana, kada se iscrpljeni vratite kući, vruća gibanica će vas opustiti i sigurno popraviti raspoloženje.

Ako ste od onih koji nemaju vremena da sede i odmaraju, već biste samo nešto da pojedete „s nogu“, gibanica je rešenje i za to! Ovaj specijalitet uz čašu jogurta u jednoj i parče gibanice u drugoj ruci možete poneti u šetnju.

Gibanica je u Srbiji jedno od najomiljenijih jela. Sprema se brzo i lako, pa je postala spas za sve one situacije kada gosti iznenada dođu, a vi nemate ništa već pripremljeno. Garantujemo da će gosti biti više nego zadovoljni, jer se gibanica uvek svidi svima.

Osim ovoga, ona je obavezni deo trpeze skoro svakog slavlja na ovim prostorima, a naročito srpskih slava. Kao predjelo, dok se gosti još okupljaju i pozdravljaju sa domaćinom, miris vruće gibanice svakome će otvoriti apetit.