B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Pileći file pravi lagani letnji obrok!

autor: Gomex | 18.07.2019
Pileći file pravi lagani letnji obrok!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. Piletina se kod nas pretežno priprema na roštilju. Meso spremano na roštilju je veoma ukusno jer zadržava svoje sokove i poprima miris ćumura koji mu daje poseban ukus. Pileći batak (pohovan ili punjen), pileći ražnjići kao i pileće belo meso sigurno će predstavljati vrhunski obrok, u svakoj prilici.

Pileće meso-najbolja opcija kada držite dijetu

Pileće belo meso je najbolja opcija kada pazite na kilograme i često se nalazi na meniju svih nas. Međutim, većina ljudi uklanja kožicu pre pripreme što je velika greška. Belo meso je suvo jer u njemu nema masnoće, pa ga zato preporučuju svi nutricionisti. Ako ostavite kožu pre pripreme, meso će biti sočnije, a posle je, pre konzumiranja, odstranite ako je ne želite.

Marinada će pomoći da nešto sočnosti ostane u belom mesu, a dobićete i sjajan ukus parčeta koje pripremate. Izlupajte meso čekićem jer ćete tako razbiti proteine i meso će biti mekanije, a šnicle tanje i lakše se i brže spremiti. Pokušajte da meso koje planirate da pripremite bude podjednake debljine. Ako vam piletina nije ravnomerne debljine, jedan deo će biti prepečen i suv, drugi nedovoljno zapečen, što svkakao vaši gosti (a i vi sami) sigurno nećete progutati sa osmehom....

Pileće belo meso ne smete da pečete predugo

Svetski poznavaoci gastronomije posebno upozoravaju da pileće belo meso ne smete da pečete previše odnosno predugo. Što duže vremena provede na vatri, meso će biti suvlje. I na kraju, takođe jedan bitan detalj i kulinarska tajna: neka meso odstoji pre jela. Ako belo meso isečete i poslužite odmah nakon pripreme, izgubićete sve sokove i vlagu. Pustite meso da se malo odmori kako bi se sokovi u njemu stabilizovali a ukus postao neverovatan.

Piletina se prilično često koristi za pripremu ukusnih i laganih obrok salata. Najpoznatija je sigurno ukusna Cezar salata, koja se pravi sa grilovanom piletinom, čeri paradajzom, pančetom, parmezanom i miksom zelenih salata. Piletina može da se kombinuje na razne načine i sa različitim salatama - paprika, cvekla, krastavac, paradajz i da se pomeša sa parmezanom, mocarelom ili nekim ukusnim dresingom i ukusan obrok je spreman.