B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

ODMRZNI GA TEK KAD GOSTI STIGNU

autor: Gomex | 25.01.2017
ODMRZNI GA TEK KAD GOSTI STIGNU

U situacijama kada ste u nekoj žurbi ili vam se jednostavno ne kuva, valja imati određene namirnice u zamrzivaču, kako bi obrok bio gotov za svega nekoliko minuta. Koje su to namirnice?

Riblji fileti - Bilo u vidu štapića, fišburgera ili fileta, smrznuta riba je odličan izbor za brzi ručak ili večeru. Dovoljno je malo ih odlediti u mikrotalasnoj, ‘baciti’ na ulje i za nekoliko minuta obrok je gotov! Najbolje je služiti uz pomfrit (smrznuti) i sezonsku salatu i eto tradicionalnog britanskog fish and chips obroka.

Testo za picu - Kad god vas mrzi da spremate po kuhinji ili nemate neku ideju, samo izvadite gotovo testo, nabacite šta imate od materijala i za 7-10 minuta odlična pica je spremna!

Smrznuto voće i povrće - I deserti se mogu napraviti brzo i lako, dovoljno je da imate neko smrznuto voće i možete napraviti jednostavan kolač. Kada je u pitanju smrznuto povrće, idealno je za pripremu raznih salata – kuvano je za 15-ak minuta, koliko treba i pasti da se skuva i eto ukusne salate. Dodate li tome i malo tunjevine, dobili ste pravi ukusan i zdrav morski obrok.

Pileći štapići - Kada kupujete pileće belo meso, prethodno ga isecite na štapiće i tako zamrznite. Unapred sebi olakšavate pripremu jela i skraćujete njen proces. Piletina je meso koje se jako brzo sprema. Odledite ga u mikrotalasnoj ili u činiji sa hladnom vodom, uvaljajte u brašno i prezle – sa ili bez jaja (kako ko voli) i za par minuta slasni mesni obrok je gotov. Poslužite uz minut pire i sezonsku salatu, eventualno supu iz kesice i eto kompletnog ručka!

Smrznuta peciva - Bilo da su u pitanju kiflice, žu-žu, pogačice ili slatka peciva, uvek je dobro imati ih u zamrzivaču. Za doručak ili večeru, uz premaz jajetom i kratkog pečenja u rerni, imaćete ukusan obrok bez potrebe da izlazite do pekare.

Smrznuta hrana nam štedi vreme i novac; kraće se sprema i uz trošenje manje struje, ostavljajući nam više vremena za naše najmilije i nas same.