B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

KOBAJA SA RENOM, PA NEMA BOLJE KOMBINACIJE

autor: Gomex | 23.11.2016
KOBAJA SA RENOM, PA NEMA BOLJE KOMBINACIJE

Ren je izuzetna biljka koja čisti ceo organizam, ubrzava metabolizam i trebalo bi da bude češće u ishrani naročito u zimskim mesecima. Ishrana bogata renom posebno se preporučuje u ishrani dijabetičara, pa je korisno da ga konzumiraju što više. Ishrana bogata renom pomaže i protiv umora.

Armoracia rusticana P. Gaertn poznatiji po slovenskom imenu ren, proširio se kulinarskim svetom iz Jugoistočne Evrope. Ren se veoma često koristi kao začin i rado jede uz kobasice (barene ili pržene) ali i barenu govedinu, pečenje, bareno suvo meso ili barenu ribu.

Nemojte se začuditi što ga ljubitelji jedu i uz neka kuvana jela poput sarme od kiselog kupusa. Obožavaju ga i vegeterijanci jer savršeno odgovara uz tikvice, cvekle, celer, krastavce i drugo povrće.

Pripremljen ren mora uvek da bude prekriven tečnošću. Ren brzo gubi svoju jačinu i treba ga spremati prema potrebi. Malo jabuka pomešanih s narendanim renom ublažiće njegov oštar miris i ukus.

Ovaj izuzetni začin svojom ljutinom zagreva ceo organizam i nezaobilazan je sastojak dobre kuhinje. Koristi se i kao dodatak nekim vrstama senfa i kečapa.

Od rena se prave i odlični umaci tako da ćemo preporučiti jedan koji se odlično slaže sa pivskom kobasicom.

Pivska kobasica u umaku od rena

Sastojci:

• 500g pivskih kobasica (Graničar)

• 50 g putera

• 40 g brašna

• 1/4 l supe

• 1/4 l kisele pavlake

• 2 kašičice rena

• sok od jednog limuna

Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i stavite kobasice, koje ste prethodno na nekoliko mesta izbockali viljuskom. Pržite ih na srednjoj temperaturi desetak minuta. Sipajte 1/2 šoljice vode, poklopite i ostavite na tihoj vatri jos deset minuta.
Na puteru propržiti brašno, polako nalivati supom i pavlakom pa uz mešanje pustiti da vri deset minuta. Posoliti, začiniti sokom od limuna, dodati ren i peršunov list i sve dobro promešati. Servirati kobasice prelivene umakom.