B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

FENG ŠUI ZA ZALJUBLJENE!

autor: Gomex | 08.02.2018
FENG ŠUI ZA ZALJUBLJENE!

Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng šui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprineće boljem raspoloženju, odnosima i doneće dosta ljubavi u vaš dom. Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim romantičnim idejama feng šui stručnjaka.

Idealan sto za jednu romantičnu večeru je okrugao ili četvrtast sa najviše dve stolice. Više stolica može delovati kao da očekujete više gostiju, umesto da je atmosfera samo za dvoje. Veliki stolovi nisu pogodni za romantičnu večeru u dvoje, ukoliko je moguće izbegavajte ih ili dekorišite tako da ne budu prazni i pusti.

Udoban i intiman prostor koji odiše ljubavlju je pravo mesto gde ćete poslužiti romantičnu večeru. Takođe, pobrinite se da vaš gost ne gleda u pravcu kuhinje ili možda prljavih sudova. Osvetljenje treba da bude blago i prijatno za oči. Dekorišite trpezarijski sto crvenom bojom, jer je ona simbol ljubavi i romantike. Crvena takođe predstavlja vatreni element u feng šuiju, pa je idealna boja za zaljubljene.

Izaberite dekoraciju za trpezariju u paru. Izaberite lepe crvene sveće koje će pojačati romantičnu atmosferu. Obucite nešto crveno. Ukoliko na sredini vašeg stola stoje ruže, obavezno izvadite trnje. Trnje simbolizuje tešku vezu, tako da ćete uklanjanjem dobiti lepu vezu bez većih problema.

Po feng šui pravilima “ti si ono što vidiš”, tako da iz trpezarije pomerite sve slike koje prezentuju jednu osobu, usamljenu.

Okačite vesele slike zaljubljenih parova, a poklone vaših bivših ljubavi sklonite u fioku tako da ne budu na vidljivom mestu. Obavezno otvorite prozor pre večere kako bi izašao stari vazduh i ušla nova sveža či energija koja će doneti bolje ljubavne odnose i romantiku.

Najjednostavniji deo organizacije romantične večere svakako je odabir muzike. Naravno za ovakvu priliku na svoju plejlistu ubacite balade i sentiše, recimo pop, zabavne ili rok muzike. Rege muzika je takođe opuštajuća, a postoje i dobre balade u narodnoj muzici, ako volite taj žanr. Ukoliko svirate neki instrument: gitaru, violinu i slično, onda tek nećete imati problema sa odabirom muzike. Nakon večere zasvirajte svojoj voljenoj osobi omiljenu melodiju “na uvce”...