B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

CARSKA KRUNA SVAKOG ROŠTILJA

autor: Gomex | 17.05.2017
CARSKA KRUNA SVAKOG ROŠTILJA

Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

Neka meso pre pripreme bude duže na sobnoj temperaturi - Ovo pravilo važi za svo meso, pa i za kobasice. Pre nego što ih stavite na roštilj, ostavite ih na sobnoj temperaturi bar pola sata.

Ne skidajte opnu sa kobasica - Tanka opna na kobasicama omogućava sočnim sastojcima da ostanu u kobasici tokom pripreme. Ako je sklonite, može se desiti da kobasice izgube sočnost, aromu, ali i da zagore spolja, a unutra da budu nepečene.

Od niske do srednje temperature - Tajna savršeno ispečene kobasice je da je počnete peći na niskoj temperaturi i da je postepeno povećavate.

Ne dozvolite da izgori - Najukusnije kobasice sa roštilja su one koje blago potamne, a ne one koje su izgorele. Zato je veoma važno da vodite računa da površina kobasice ne pocrni.

Plinski roštilj ili običan - Za optimalnu kontrolu temperature sigurno je bolji roštilj na plin, ali ako volite ukus mesa sa originalnog roštilja moraćete više da vodite računa o temperaturi pečenja.

Da li ste nekada kobasicu prvo kuvali pa onda pekli?

Kompletna priprema kvalitetne kobasice ne podrazumeva samo roštilj. Ako želite da budete sigurni da će vam se kobasica pripremiti jednako i unutra, možete je skuvati pre stavljanja na roštilj. Stavite kobasice da se kuvaju oko šest minuta u vodi koja struji.

Na kraju, valja spomenuti da se i kobasice pre pečenja mogu vrlo uspešno marinirati. Prvo ih na nekoliko mesta izbodite čačkalicom ili vrhom manjeg noža, pa zatim prelijte mešavinom piva i vode (u odnosu 3:1). Odozgo stavite narezani crni luk na kolutove i lovorov list. Posudu sa kobasicama najpre držite na rubu roštilja, na umerenoj vatri, tako da se tečnost maltene ukuva, a zatim kobasice namažite uljem i tek potom ispecite na žaru. Razlika će biti očigledna.

Bitno je naglasiti da kobasice ne vole prejaku vatru i da im jedino umerenom vatrom možete zadržati sočnost.