B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

BEZ SLANINE NEMA DOBROG OBROKA!

autor: Gomex | 06.09.2017
BEZ SLANINE NEMA DOBROG OBROKA!

Nemate dovoljno vremena da pripremite ručak kakav želite za svoju porodicu? U ovakvim situacijama, uvek je dobro da u kuhinji imate nekoliko namirnica koje će vam osigurati brz, ali ukusan obrok.

Pančeta - Pančeta je mnogima lepša i ukusnija od slanine. Probajte da je dodate u bilo koje varivo i sigurno ćete primetiti razliku u ukusu. Ipak, najukusnija je kada se malo proprži i jede u kombinaciji s povrćem i testeninom.

Paradajz - Bez obzira da li je sezona ili ne, paradajz možete uvek imati kod kuće bilo svež, u tetrapaku, konzervi ili staklenoj flaši. Od brze paradajz čorbe, ukusnih brusketija ili testenine, paradajz možete koristiti i za razne soseve za mnoga jela i variva.

Jaja - Na koji god način da ih pripremite, onda su svakako gotova za nekoliko minuta. Idealan su obrok za svako doba dana i mogu se kombinovati sa više vrsta namirnica. Ako ste u velikoj žurbi, a želite da pojedete nešto toplo, na tost hlebu otopite sir, preko stavite neko povrće, malo šunke i izrendajte kuvano jaje.

Pasulj u konzervi - Brzo se priprema i savršen je u kombinaciji s povrćem, a možete ga i napraviti posebno, za salatu. Ako imate malo više vremena, od konzerviranog pasulja možete napraviti klasično varivo.

Kremasti sirevi - Lako se topi i odličan je za pripremu soseva, a savršen je za friški hleb. Može vam poslužiti i za pripremu pire krompira, pa je uvek dobro da ga imate u frižideru.

Ako ste do sada imali prilike da putujete u London, sigurni smo da ste primetili oznake na više-manje svakom restoranu/kafiću da u ponudi imaju “full english breakfast”. Termin označava tradicionalni doručak koji se u Engleskoj poslužuje još od 19. veka, kada je u viktorijanskom dobu doručak postao najvažniji obrok u danu.

Iako je za naše pojmove dobrog doručka ovo jelo ipak malo preteško i više liči na neko neplanirano prežderavanje, mnogi ga vole. Sastoji se od pečene pancete, kajgane (ili jaja na oko), prženog paradajza i pečuraka, tosta s maslacem, kobasica i zapečenog pasulja. U nekim varijantama poslužuje se i crni puding (nešto poput krvavica) kao i ribani prženi krompir (nešto slično restovanom krompiru). Naravno, ovo sve je zaista teško i kalorično, pa je potreban i pravi engleski čaj, kao prilog koji će osigurati da vam sva hrana s lakoćom stigne do želuca. Ako ne pijete čaj i kafa će biti odlična alternativa.