B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Piletina- Jednostavno a dobro
autor: Gomex | 13.09.2018

Piletina- Jednostavno a dobro

Da pravilna ishrana može da bude i zdrava i jeftina dokazale su nam obrok salate. Brz ritam života nametnuo je kaloričnu i nezdravu hranu kao normu. Sve je više bolesti povezanih sa hranom i stresom kao i problema sa gojaznošću. Zbog toga su sveže voće i povrće sve više na ceni.

Kiselo a slatko!
autor: Gomex | 30.08.2018

Kiselo a slatko!

Da pravilna ishrana može da bude i zdrava i jeftina dokazale su nam obrok salate. Brz ritam života nametnuo je kaloričnu i nezdravu hranu kao normu. Sve je više bolesti povezanih sa hranom i stresom kao i problema sa gojaznošću. Zbog toga su sveže voće i povrće sve više na ceni.

Piletina i zdravo i ukusno!
autor: Gomex | 16.08.2018

Piletina i zdravo i ukusno!

U skladu sa konceptom savremenog života, meso živine je pravi izbor za brzu pripremu laganog obroka sa niskim sadr-žajem masti i holesterola. Pileće meso je najpopularnije živinsko meso pogodno za različite načine pripreme. 

Ukusan i neobično zdrav sir
autor: Gomex | 02.08.2018

Ukusan i neobično zdrav sir

Mladi sir je jako zastupljen u ishrani, najviše zbog svog blagog i laganog ukusa. Proizvodi se od delimično obranog pasterizovanog mleka sa smanjenim sadržajem mlečne masti i soli. Obiluje kalcijumom i zbog niskokaloričnih svojstava je uzuzetno zdrav.

O krofnama s ljubavlju!
autor: Gomex | 19.07.2018

O krofnama s ljubavlju!

Krofne su dugo na našem tržištu predstavljale najlepšu asocijaciju na domaću kuhinju. Oduvek su se služile samo dok su vruće, hrskave, a nadevale su se isključivo domaćim pekmezima i bilo ih je redovno na kućnim menijima. 

Gibanici dušu daje...
autor: Gomex | 05.07.2018

Gibanici dušu daje...

Urda je visokoproteinski nemasni sir. Liči na tzv. “švapski”, ali je suvlji i grudvastiji. Blažeg je ukusa, nije kiseo i pravi se izdvajanjem belančevina iz surutke, tako da u njemu nema gotovo nikakvih ostalih sastojaka, osim pomenutih proteina.

Pljeskavica i pomfrit
autor: Gomex | 21.06.2018

Pljeskavica i pomfrit

Pljeskavica predstavlja pravog šampiona jela sa roštilja, a “pobednički tron” deli zajedno sa ćevapima. Pljeskavicu volimo i jedemo u raznim oblicima i kombinacijama: kao gurmansku pljeskavicu (uvaljanu u luk i tucanu papriku), pileću pljeskavicu, leskovačku pljeskavicu itd. 

Piletina meka „kao duša”
autor: Gomex | 07.06.2018

Piletina meka „kao duša”

Klinci obožavaju piletinu, posebno belo meso i nikako ga ne možete zaobići kad je u pitanju roštilj. Evo i nekoliko saveta kako da bude sočno i meko “kao duša”...

Dobar ražnjić je prava majstorija
autor: Gomex | 24.05.2018

Dobar ražnjić je prava majstorija

Veliki je broj jela sa roštilja koja uživaju gotovo kultni status, naročito ćevapčići, pljeskavice i kobasice. Ipak, ni jedno od ovih visoko cenjenih jela ne nudi toliku raznolikost ukusa i boja kao što to mogu da učine ražnjići.

Male tajne majstora roštilja
autor: Gomex | 10.05.2018

Male tajne majstora roštilja

Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

Grilovana piletina
autor: Gomex | 26.04.2018

Grilovana piletina

Za pripremu mesa na roštilju postoje dve “škole”. Ona koja kaže da se meso začinjava i soli pre pečenja i ona koja podržava mazanje mesa dok je na roštilju, a soljenje i biberenje tek kada se meso izvadi na tanjir. Piletina, ćuretina, svinjetina, zatim pljeskavice i ćevapčići bolji su ako se pre pečenja začine. Govedina i teletina mnogo su mekši ukoliko se sole nakon pečenja, kada ih treba još malo potpariti (bilo poklopcem ili alu-folijom) i pustiti na toplom barem desetak minuta da omekšaju.

Dobar prijatelj svakog obroka
autor: Gomex | 12.04.2018

Dobar prijatelj svakog obroka

Sir je veoma cenjena hrana u mnogim kulturama a može da se jede za doručak, ručak i večeru ili da se poslužuje kao predjelo, u glavnom jelu ili nakon deserta.

Slaganje sarme
autor: Gomex | 01.04.2018

Slaganje sarme

O značaju, autentičnosti i šarmu sarme „nacionale” je do sada potrošeno toliko reči da je ovo jelo postavljeno na tron srpskih nacionalnih specijaliteta. Pomalo smo zaboravili da dolaze nove generacije koje u trci sa vremenom na društvenim mrežama ulaze u život ne znajući da smotaju sarmu...
KOJI TIP BRAŠNA KORISTITI ZA KOJU VRSTU TESTA?
autor: Gomex | 08.03.2018

KOJI TIP BRAŠNA KORISTITI ZA KOJU VRSTU TESTA?

Često u receptima nije navedeno koji tip brašna treba da se koristi i to može da bude problem. Šta u tom slučaju uraditi? Jednostavno upotrebiti brašno koje nam je pri ruci ili pitati za savet? Pšenična brašna, prema domaćim propisima, podeljena su prema sadržaju pepela na sledeće tipove: T-400 (belo brašno), T-500 (belo brašno), T-850 (polubelo), T-1100 (crno). Postoji i brašno od celog zrna pšenice, tzv. integralno brašno.

PRŽENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE
autor: Gomex | 22.02.2018

PRŽENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE

Domaćice dobro znaju koliko može da bude frustrirajuće kada se hrana tokom pripremanja zalepi za tiganj. Dok opere ulepljene sudove, čoveku ponekad bukvalno može da presedne obrok koji je upravo pojeo.

FENG ŠUI ZA ZALJUBLJENE!
autor: Gomex | 08.02.2018

FENG ŠUI ZA ZALJUBLJENE!

Ukoliko planirate romantičnu večeru u dvoje, feng šui će vam pomoći da kreirate pravu atmosferu za zaljubljene i doprineće boljem raspoloženju, odnosima i doneće dosta ljubavi u vaš dom. Nakon što ste osmislili romantičan jelovnik, pobrinite se da i uredite sto i trpezariju u skladu sa najboljim romantičnim idejama feng šui stručnjaka.

BLAGO PODNEBLJA - DOMAĆI AJVAR
autor: Gomex | 25.01.2018

BLAGO PODNEBLJA - DOMAĆI AJVAR

Bilo da na stolu imate običan hleb, pitu, gibanicu, lisnato testo ili najfinija francuska peciva, ajvar će učiniti da vaš doručak više ne bude tako običan. Ako ste od onih koji veruju u izreku da je najzdraviji obrok kada na tanjiru imate 3 boje, onda je za vas kombinacija jaja i ajvara pun pogodak. Napravite kajganu ili kuvanom jajetu dodajte ovaj crveni prilog i imaćete ukusan obrok koji prati i prava paleta boja.

PITA ILI GIBANICA ODLUČITE SAMI!
autor: Gomex | 11.01.2018

PITA ILI GIBANICA ODLUČITE SAMI!

Ako se za neko jelo može reći da ga nigde, osim u Srbiji nema, onda je to gibanica - pita koja svoje srodnike ima širom regiona, ali se BAŠ ovakva može jesti samo u Srbiji.

ŠUNKA SE VOLE!
autor: Gomex | 20.12.2017

ŠUNKA SE VOLE!

Nekada je u Vojvodini bilo pravilo da se „žena pazi, a šunka se vole!“. Ta vešto osmišljena dosetka vekovima je imala opravdanje, jer je šunka bila i ostala najveći gastronomski dragulj na ovim prostorima. Osušeni zadnji but od svinje bio je deo porodičnog ponosa i statusa.

AL’ BEZ SARME NI TRPEZE NEMA
autor: Gomex | 29.11.2017

AL’ BEZ SARME NI TRPEZE NEMA

Nova godina nas raduje iz mnogo razloga. Deca se najviše raduju poklonima i vatrometu. Neki jedva čekaju ukrašavanje za Novu godinu. Razdvojene porodice s nestrpljenjem očekuju trenutak kada će videti svoje najmilije, koji putuju izdaleka kako bi zajedno slavili. Turisti kreću u obilaske dalekih destinacija, ili onih malo bližih, gde znaju da je provod zagarantovan.