B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Pileći file pravi lagani letnji obrok!
autor: Gomex | 18.07.2019

Pileći file pravi lagani letnji obrok!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. Piletina se kod nas pretežno priprema na roštilju.

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!
autor: Gomex | 04.07.2019

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!

Pavlaka je jedan od mlečnih proizvoda koji relativno lako može da zadovolji veliki broj najraznovrsnijih ukusa i da se iskoristi na najrazličitije načine.

Dobra kobaja na roštilju kao desert!
autor: Gomex | 19.06.2019

Dobra kobaja na roštilju kao desert!

Roštiljska kobasica obavezan je sastojak na jelovniku svakog gurmana, bez obzira da li je tanka ili debela, da li je ljuta ili blaga. Sam roštilj daje joj onu neophodnu draž pikantnog mirisa i ukusa.

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!
autor: Gomex | 06.06.2019

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!

Jogurt, napitak koji su ljudi poznavali još pre četiri milenijuma, danas kada je trend zdrave ishrane jedan od tržišnih imperativa, doživljava vrhunac popularnosti.

Pileće grudi ukusno a lako!
autor: Gomex | 23.05.2019

Pileće grudi ukusno a lako!

Brzina života u današnje vreme mnogima od nas ne ostavlja previše prostora za boravak u kuhinji. I dok su naše majke i bake bile u loncima i šerpama od jutra do mraka, mi smo brzinu pripremanja obroka prilagodili brzini života.

Pasulj kao gastro poslastica!
autor: Gomex | 09.05.2019

Pasulj kao gastro poslastica!

Pasulj je kralj svake trpeze. Iako svi misle da je kuvanje ove mahunarke jednostavno, nije baš tako. Često grešimo kod kuvanja pasulja, a evo kako to možemo da ispravimo i uvek spremimo savršen obrok.

1.maj kuhinja na otvorenom!
autor: Gomex | 18.04.2019

1.maj kuhinja na otvorenom!

Kuhinja na otvorenom podrazumeva pripremu hrane na otvorenom (dvorište ili terasa, šumarak ili proplanak, ispod pergole, krošnje ili suncobrana…) bez upotrebe struje. 

Kako do savršenog dresinga za salatu?
autor: Gomex | 04.04.2019

Kako do savršenog dresinga za salatu?

Više od 10.000 godina sirće se upotrebljava u najrazličitije svrhe, a brojne civilizacije su ga, osim za jelo, koristile kao svojevrsni eliksir mladosti i zdravlja.

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!
autor: Gomex | 21.03.2019

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!

Riba se u ishrani čoveka koristi od pamtiveka. Ili, bolje je reći - od kada je čovek otkrio način da ribu lovi mrežama i udicama. U pećinama iznad grada Kastiljesa u Španiji otkriveni su crteži neandretalaca koji nedvosmisleno pokazuju da je pećinski čovek koristio ribu za svoje potrebe.

Od smrznutog voća zimske đakonije!
autor: Gomex | 07.03.2019

Od smrznutog voća zimske đakonije!

Smrznuto voće ima sve veći značaj u ishrani. Ma koliko tehnologija napredovala, nemoguće je u svakom trenutku imati sveže voće. Ovaj problem je naročito izražen tokom zime.

Fruštukom se započinje dan!
autor: Gomex | 21.02.2019

Fruštukom se započinje dan!

U hedonističkom smislu, gastonomski utisak Vojvodine pripada rajskom uživanju. Đakonije kojima se teško može odoleti daju pečat vojvođanskoj kuhinji, hvaljenoj zbog izazovnih ukusa, mirisa i boja. 

Kiseli kupus zimska medicina!
autor: Gomex | 07.02.2019

Kiseli kupus zimska medicina!

Mada je sarma gospodarica svih balkanskih tradicionalnih kuhinja i predstavlja autentičan gastronomski doživlja, kiseli kupus sa mlevenim mesom se može poslužit još na bezbroj kreativnih i ukusnih načina.

Meso i umetnost pečenja
autor: Gomex | 24.01.2019

Meso i umetnost pečenja

U prepunom tiganju meso ne može ravnomerno i kvalitetno da se ispeče, zbog čega ćemo dobiti komade koji su na nekim delovima presušeni, a na drugim nedovoljno pečeni. U nastavku slede greške koje uspešni kuvari nikad ne prave...

Šta je pilav a šta je rižoto?
autor: Gomex | 10.01.2019

Šta je pilav a šta je rižoto?

Mnogi misle da su pilav i rižoto jedno te isto, ali greše. Naime, prilikom pripreme rižota pirinač se mora obavezno prvo propržiti, dok se za spremanje pilava samo kuva na vodi ili u drugoj tečnosti. Pilav je reč persijskog porekla i označava gusto skuvani pirinač.

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!
autor: Gomex | 20.12.2018

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!

Srbija je poznata kao zemlja u kojoj se dobro jede. Kod nas je svaki zalogaj bitan, u svakom uživaju sva čula i mame da im se iznova vraćamo. Upravo zbog toga predjelo ili meze igra značajnu ulogu na domaćoj trpezi, kao savršeni početak druženja ili gozbe. A u njemu dominiraju najkvalitetniji dimljeni mesni proizvodi.

Po začinu se kuvar poznaje!
autor: Gomex | 06.12.2018

Po začinu se kuvar poznaje!

U davna vremena, šafran, vanila, muskatni oraščić i mnogi drugi začini, mereni su upotrebom zlatnih tegova. Na njima su se bogatili gradovi i njihovi vladari, a kolonijalne sile vodile su ratove oko najboljeg trgovačkog puta kojim bi se začini prevozili. Zbog nezakonite trgovine začinima, ljudi su gubili glave.

Uklopi batak u sve puzzle menija
autor: Gomex | 22.11.2018

Uklopi batak u sve puzzle menija

Piletina je bila neprocenjivo vredna namirnica još u starom Egiptu, Grčkoj, Rimu i Aziji. Danas se, ovako ili onako pripravljena, piletina koristi u gotovo svim svetskim kuhinjama, a večita “bitka” oko toga da li su popularniji pileći bataci ili pileća krilca ne posustaje.

Meze na meniju...
autor: Gomex | 08.11.2018

Meze na meniju...

Srpska tradicionalna kuhinja podrazumeva riznicu specijaliteta primamljivog ukusa i mirisa. Ono što je takođe karakteristično za naše podneblje, jeste običaj da se pre svakog obedovanja nađe i čuveno meze na trpezi.

Palenta se vraća na velika vrata!
autor: Gomex | 25.10.2018

Palenta se vraća na velika vrata!

Nekada hrana siromašnih, palenta je danas prepoznata kao jedno od savršenih jela za pripremu kod kuće, ali i u najluksuznijim restoranima.

Od kupusa ništa slađe!
autor: Gomex | 11.10.2018

Od kupusa ništa slađe!

Kiseli kupus nije zaštitni znak samo balkanske, nego i nemačke, ruske i kineske kuhinje. Ovo ukusno i zdravo povrće kiselili su još antički narodi, pre svega Grci i Rimljani, a specijaliteti od njega naročito se preporučuju u hladnim danima jer je bogat vitaminom C i podiže imunitet.