B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Šta je pilav a šta je rižoto?
autor: Gomex | 10.01.2019

Šta je pilav a šta je rižoto?

Mnogi misle da su pilav i rižoto jedno te isto, ali greše. Naime, prilikom pripreme rižota pirinač se mora obavezno prvo propržiti, dok se za spremanje pilava samo kuva na vodi ili u drugoj tečnosti. Pilav je reč persijskog porekla i označava gusto skuvani pirinač.

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!
autor: Gomex | 20.12.2018

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!

Srbija je poznata kao zemlja u kojoj se dobro jede. Kod nas je svaki zalogaj bitan, u svakom uživaju sva čula i mame da im se iznova vraćamo. Upravo zbog toga predjelo ili meze igra značajnu ulogu na domaćoj trpezi, kao savršeni početak druženja ili gozbe. A u njemu dominiraju najkvalitetniji dimljeni mesni proizvodi.

Po začinu se kuvar poznaje!
autor: Gomex | 06.12.2018

Po začinu se kuvar poznaje!

U davna vremena, šafran, vanila, muskatni oraščić i mnogi drugi začini, mereni su upotrebom zlatnih tegova. Na njima su se bogatili gradovi i njihovi vladari, a kolonijalne sile vodile su ratove oko najboljeg trgovačkog puta kojim bi se začini prevozili. Zbog nezakonite trgovine začinima, ljudi su gubili glave.

Uklopi batak u sve puzzle menija
autor: Gomex | 22.11.2018

Uklopi batak u sve puzzle menija

Piletina je bila neprocenjivo vredna namirnica još u starom Egiptu, Grčkoj, Rimu i Aziji. Danas se, ovako ili onako pripravljena, piletina koristi u gotovo svim svetskim kuhinjama, a večita “bitka” oko toga da li su popularniji pileći bataci ili pileća krilca ne posustaje.

Meze na meniju...
autor: Gomex | 08.11.2018

Meze na meniju...

Srpska tradicionalna kuhinja podrazumeva riznicu specijaliteta primamljivog ukusa i mirisa. Ono što je takođe karakteristično za naše podneblje, jeste običaj da se pre svakog obedovanja nađe i čuveno meze na trpezi.

Palenta se vraća na velika vrata!
autor: Gomex | 25.10.2018

Palenta se vraća na velika vrata!

Nekada hrana siromašnih, palenta je danas prepoznata kao jedno od savršenih jela za pripremu kod kuće, ali i u najluksuznijim restoranima.

Od kupusa ništa slađe!
autor: Gomex | 11.10.2018

Od kupusa ništa slađe!

Kiseli kupus nije zaštitni znak samo balkanske, nego i nemačke, ruske i kineske kuhinje. Ovo ukusno i zdravo povrće kiselili su još antički narodi, pre svega Grci i Rimljani, a specijaliteti od njega naročito se preporučuju u hladnim danima jer je bogat vitaminom C i podiže imunitet.

Da l’ je nešto sočnije od šnicle?
autor: Gomex | 27.09.2018

Da l’ je nešto sočnije od šnicle?

Šnicle su dobar izbor bilo da se radi o večeri, bilo da su vam došli gosti ili je u pitanju neka svečana prilika. Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu.

Piletina- Jednostavno a dobro
autor: Gomex | 13.09.2018

Piletina- Jednostavno a dobro

Da pravilna ishrana može da bude i zdrava i jeftina dokazale su nam obrok salate. Brz ritam života nametnuo je kaloričnu i nezdravu hranu kao normu. Sve je više bolesti povezanih sa hranom i stresom kao i problema sa gojaznošću. Zbog toga su sveže voće i povrće sve više na ceni.

Kiselo a slatko!
autor: Gomex | 30.08.2018

Kiselo a slatko!

Da pravilna ishrana može da bude i zdrava i jeftina dokazale su nam obrok salate. Brz ritam života nametnuo je kaloričnu i nezdravu hranu kao normu. Sve je više bolesti povezanih sa hranom i stresom kao i problema sa gojaznošću. Zbog toga su sveže voće i povrće sve više na ceni.

Piletina i zdravo i ukusno!
autor: Gomex | 16.08.2018

Piletina i zdravo i ukusno!

U skladu sa konceptom savremenog života, meso živine je pravi izbor za brzu pripremu laganog obroka sa niskim sadr-žajem masti i holesterola. Pileće meso je najpopularnije živinsko meso pogodno za različite načine pripreme. 

Ukusan i neobično zdrav sir
autor: Gomex | 02.08.2018

Ukusan i neobično zdrav sir

Mladi sir je jako zastupljen u ishrani, najviše zbog svog blagog i laganog ukusa. Proizvodi se od delimično obranog pasterizovanog mleka sa smanjenim sadržajem mlečne masti i soli. Obiluje kalcijumom i zbog niskokaloričnih svojstava je uzuzetno zdrav.

O krofnama s ljubavlju!
autor: Gomex | 19.07.2018

O krofnama s ljubavlju!

Krofne su dugo na našem tržištu predstavljale najlepšu asocijaciju na domaću kuhinju. Oduvek su se služile samo dok su vruće, hrskave, a nadevale su se isključivo domaćim pekmezima i bilo ih je redovno na kućnim menijima. 

Gibanici dušu daje...
autor: Gomex | 05.07.2018

Gibanici dušu daje...

Urda je visokoproteinski nemasni sir. Liči na tzv. “švapski”, ali je suvlji i grudvastiji. Blažeg je ukusa, nije kiseo i pravi se izdvajanjem belančevina iz surutke, tako da u njemu nema gotovo nikakvih ostalih sastojaka, osim pomenutih proteina.

Pljeskavica i pomfrit
autor: Gomex | 21.06.2018

Pljeskavica i pomfrit

Pljeskavica predstavlja pravog šampiona jela sa roštilja, a “pobednički tron” deli zajedno sa ćevapima. Pljeskavicu volimo i jedemo u raznim oblicima i kombinacijama: kao gurmansku pljeskavicu (uvaljanu u luk i tucanu papriku), pileću pljeskavicu, leskovačku pljeskavicu itd. 

Piletina meka „kao duša”
autor: Gomex | 07.06.2018

Piletina meka „kao duša”

Klinci obožavaju piletinu, posebno belo meso i nikako ga ne možete zaobići kad je u pitanju roštilj. Evo i nekoliko saveta kako da bude sočno i meko “kao duša”...

Dobar ražnjić je prava majstorija
autor: Gomex | 24.05.2018

Dobar ražnjić je prava majstorija

Veliki je broj jela sa roštilja koja uživaju gotovo kultni status, naročito ćevapčići, pljeskavice i kobasice. Ipak, ni jedno od ovih visoko cenjenih jela ne nudi toliku raznolikost ukusa i boja kao što to mogu da učine ražnjići.

Male tajne majstora roštilja
autor: Gomex | 10.05.2018

Male tajne majstora roštilja

Ako uživate u pripremanju mesa sa roštilja i imate ambicije da se vašim specijalitetima svi dive, nekoliko saveta za pripremu grilovanih kobasica će vam sigurno biti od koristi...

Grilovana piletina
autor: Gomex | 26.04.2018

Grilovana piletina

Za pripremu mesa na roštilju postoje dve “škole”. Ona koja kaže da se meso začinjava i soli pre pečenja i ona koja podržava mazanje mesa dok je na roštilju, a soljenje i biberenje tek kada se meso izvadi na tanjir. Piletina, ćuretina, svinjetina, zatim pljeskavice i ćevapčići bolji su ako se pre pečenja začine. Govedina i teletina mnogo su mekši ukoliko se sole nakon pečenja, kada ih treba još malo potpariti (bilo poklopcem ili alu-folijom) i pustiti na toplom barem desetak minuta da omekšaju.

Dobar prijatelj svakog obroka
autor: Gomex | 12.04.2018

Dobar prijatelj svakog obroka

Sir je veoma cenjena hrana u mnogim kulturama a može da se jede za doručak, ručak i večeru ili da se poslužuje kao predjelo, u glavnom jelu ili nakon deserta.