B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Čarolija svećica na torti
autor: Gomex | 07.11.2019

Čarolija svećica na torti

Kada dođe vreme rođendana, mališani gotovo uvek imaju jasnu ideju kakvu tortu žele, jer su „baš takvu“ videli kod nekog na rođendanu... Obično znaju i koji ukus žele i kako bi hteli da torta bude ukrašena, ponekad i kakve svećice treba da se nađu na vrhu...

Narezak obogaćuje trpezu!
autor: Gomex | 24.10.2019

Narezak obogaćuje trpezu!

Mesni narezak se obično pravi od goveđeg, svinjskog i pilećeg mesa, ali u različitim krajevima sveta moguće je pronaći i recepte za pripremu na bazi jagnjećeg, mesa od jelena, antilope, morskih plodova...

Predjelo, zakuska, ili meze?
autor: Gomex | 10.10.2019

Predjelo, zakuska, ili meze?

Običaj da se pre jela nešto prezalogaji nije samo naš... Od Mediterana pa do Bliskog istoka i u mnogim drugim zemljama se smatra obaveznim delom glavnog obroka - bio taj obrok večera ili ručak.

Kad je car poželeo gomboce!
autor: Gomex | 26.09.2019

Kad je car poželeo gomboce!

Knedle sa šljivama ili „gomboce”, veoma su karakteristično jelo bez koga se još uvek ne može zamisliti letnja i jesenja trpeza u mnogim našim krajevima, naročito u Vojvodini.

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?
autor: Gomex | 12.09.2019

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?

Kažu da je u Bosni, burek sa mesom, a sve ostalo su pite. Gladan čovek ne vidi razliku između pite i bureka, samo sit se svađa oko toga. Pita je savijena, burek je okrugao i seče se na kriške.

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?
autor: Gomex | 29.08.2019

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?

Za mnoge poštovaoce i poznavaoce dobrog zalogaja, čajna kobasica je izuzetno cenjena dimljena mesna prerađevina. Priprema se od dobro usitnjenih kvalitetnih delova svinjskog i goveđeg mesa uz dodatke raznih začina.

Topli sendvič i šunka to su srca dva!
autor: Gomex | 15.08.2019

Topli sendvič i šunka to su srca dva!

Topli sendviči definitivno su favoriti gotovo svačijeg doručka ili večere. Postoje čak i pravila kako se pravi ovaj specijalitet. Naučite kako da ih pravilno pripremate i uživate u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.

Grilovano kao sa roštilja!
autor: Gomex | 01.08.2019

Grilovano kao sa roštilja!

Jedan od načina kako spremiti povrće je da se ono griluje. Ovo je dobar kompromis, jer zadovoljava uslov da povrće bude i ukusno i zdravo. Samo ne treba da se pretera sa grilovanjem, pa da bude ugljenisanih delova.

Pileći file pravi lagani letnji obrok!
autor: Gomex | 18.07.2019

Pileći file pravi lagani letnji obrok!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. Piletina se kod nas pretežno priprema na roštilju.

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!
autor: Gomex | 04.07.2019

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!

Pavlaka je jedan od mlečnih proizvoda koji relativno lako može da zadovolji veliki broj najraznovrsnijih ukusa i da se iskoristi na najrazličitije načine.

Dobra kobaja na roštilju kao desert!
autor: Gomex | 19.06.2019

Dobra kobaja na roštilju kao desert!

Roštiljska kobasica obavezan je sastojak na jelovniku svakog gurmana, bez obzira da li je tanka ili debela, da li je ljuta ili blaga. Sam roštilj daje joj onu neophodnu draž pikantnog mirisa i ukusa.

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!
autor: Gomex | 06.06.2019

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!

Jogurt, napitak koji su ljudi poznavali još pre četiri milenijuma, danas kada je trend zdrave ishrane jedan od tržišnih imperativa, doživljava vrhunac popularnosti.

Pileće grudi ukusno a lako!
autor: Gomex | 23.05.2019

Pileće grudi ukusno a lako!

Brzina života u današnje vreme mnogima od nas ne ostavlja previše prostora za boravak u kuhinji. I dok su naše majke i bake bile u loncima i šerpama od jutra do mraka, mi smo brzinu pripremanja obroka prilagodili brzini života.

Pasulj kao gastro poslastica!
autor: Gomex | 09.05.2019

Pasulj kao gastro poslastica!

Pasulj je kralj svake trpeze. Iako svi misle da je kuvanje ove mahunarke jednostavno, nije baš tako. Često grešimo kod kuvanja pasulja, a evo kako to možemo da ispravimo i uvek spremimo savršen obrok.

1.maj kuhinja na otvorenom!
autor: Gomex | 18.04.2019

1.maj kuhinja na otvorenom!

Kuhinja na otvorenom podrazumeva pripremu hrane na otvorenom (dvorište ili terasa, šumarak ili proplanak, ispod pergole, krošnje ili suncobrana…) bez upotrebe struje. 

Kako do savršenog dresinga za salatu?
autor: Gomex | 04.04.2019

Kako do savršenog dresinga za salatu?

Više od 10.000 godina sirće se upotrebljava u najrazličitije svrhe, a brojne civilizacije su ga, osim za jelo, koristile kao svojevrsni eliksir mladosti i zdravlja.

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!
autor: Gomex | 21.03.2019

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!

Riba se u ishrani čoveka koristi od pamtiveka. Ili, bolje je reći - od kada je čovek otkrio način da ribu lovi mrežama i udicama. U pećinama iznad grada Kastiljesa u Španiji otkriveni su crteži neandretalaca koji nedvosmisleno pokazuju da je pećinski čovek koristio ribu za svoje potrebe.

Od smrznutog voća zimske đakonije!
autor: Gomex | 07.03.2019

Od smrznutog voća zimske đakonije!

Smrznuto voće ima sve veći značaj u ishrani. Ma koliko tehnologija napredovala, nemoguće je u svakom trenutku imati sveže voće. Ovaj problem je naročito izražen tokom zime.

Fruštukom se započinje dan!
autor: Gomex | 21.02.2019

Fruštukom se započinje dan!

U hedonističkom smislu, gastonomski utisak Vojvodine pripada rajskom uživanju. Đakonije kojima se teško može odoleti daju pečat vojvođanskoj kuhinji, hvaljenoj zbog izazovnih ukusa, mirisa i boja. 

Kiseli kupus zimska medicina!
autor: Gomex | 07.02.2019

Kiseli kupus zimska medicina!

Mada je sarma gospodarica svih balkanskih tradicionalnih kuhinja i predstavlja autentičan gastronomski doživlja, kiseli kupus sa mlevenim mesom se može poslužit još na bezbroj kreativnih i ukusnih načina.