B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Užina je veoma važan obrok za decu!
autor: Gomex | 23.01.2020

Užina je veoma važan obrok za decu!

Deca u školi prosečno provedu pet do šest sati, te je školska užina veoma bitan, gotovo neophodan obrok. Ukoliko užina izostane, zbog prevelikog razmaka između obroka, može doći do pada koncentracije, a samim tim i produktivnosti u školi.

Top 3 kulenijade kod nas
autor: Gomex | 09.01.2020

Top 3 kulenijade kod nas

Mnogo je manifestacija koje slave gastronomske užitke za koje je zaslužan kulen, a mi vam predstavljamo 3 najpoznatije kulenijade u našim krajevima.

U sarmi je istina!
autor: Gomex | 19.12.2019

U sarmi je istina!

Čak i ako smo tokom godine brojali kalorije i pažljivo birali šta jedemo, decembar je tu da nam pomrsi račune. 

Turska ćufta, na Balkanu kao kod kuće!
autor: Gomex | 05.12.2019

Turska ćufta, na Balkanu kao kod kuće!

Pored ćevapa, baklava i bezbroj drugih specijaliteta koje su nam Turci ostavili u amanet, na listu se dodaje i specijalitet za koji se dugo mislilo da je švedski... 

Pozna jesen u znaku kobasica
autor: Gomex | 21.11.2019

Pozna jesen u znaku kobasica

Prvi put se o njima pisalo pre čak 4000 ili 5000 godina... Homer je o kobasicama govorio u Odiseji, a Ciceron ih je pominjao u nekim svojim spisima. 

Čarolija svećica na torti
autor: Gomex | 07.11.2019

Čarolija svećica na torti

Kada dođe vreme rođendana, mališani gotovo uvek imaju jasnu ideju kakvu tortu žele, jer su „baš takvu“ videli kod nekog na rođendanu... Obično znaju i koji ukus žele i kako bi hteli da torta bude ukrašena, ponekad i kakve svećice treba da se nađu na vrhu...

Narezak obogaćuje trpezu!
autor: Gomex | 24.10.2019

Narezak obogaćuje trpezu!

Mesni narezak se obično pravi od goveđeg, svinjskog i pilećeg mesa, ali u različitim krajevima sveta moguće je pronaći i recepte za pripremu na bazi jagnjećeg, mesa od jelena, antilope, morskih plodova...

Predjelo, zakuska, ili meze?
autor: Gomex | 10.10.2019

Predjelo, zakuska, ili meze?

Običaj da se pre jela nešto prezalogaji nije samo naš... Od Mediterana pa do Bliskog istoka i u mnogim drugim zemljama se smatra obaveznim delom glavnog obroka - bio taj obrok večera ili ručak.

Kad je car poželeo gomboce!
autor: Gomex | 26.09.2019

Kad je car poželeo gomboce!

Knedle sa šljivama ili „gomboce”, veoma su karakteristično jelo bez koga se još uvek ne može zamisliti letnja i jesenja trpeza u mnogim našim krajevima, naročito u Vojvodini.

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?
autor: Gomex | 12.09.2019

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?

Kažu da je u Bosni, burek sa mesom, a sve ostalo su pite. Gladan čovek ne vidi razliku između pite i bureka, samo sit se svađa oko toga. Pita je savijena, burek je okrugao i seče se na kriške.

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?
autor: Gomex | 29.08.2019

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?

Za mnoge poštovaoce i poznavaoce dobrog zalogaja, čajna kobasica je izuzetno cenjena dimljena mesna prerađevina. Priprema se od dobro usitnjenih kvalitetnih delova svinjskog i goveđeg mesa uz dodatke raznih začina.

Topli sendvič i šunka to su srca dva!
autor: Gomex | 15.08.2019

Topli sendvič i šunka to su srca dva!

Topli sendviči definitivno su favoriti gotovo svačijeg doručka ili večere. Postoje čak i pravila kako se pravi ovaj specijalitet. Naučite kako da ih pravilno pripremate i uživate u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.

Grilovano kao sa roštilja!
autor: Gomex | 01.08.2019

Grilovano kao sa roštilja!

Jedan od načina kako spremiti povrće je da se ono griluje. Ovo je dobar kompromis, jer zadovoljava uslov da povrće bude i ukusno i zdravo. Samo ne treba da se pretera sa grilovanjem, pa da bude ugljenisanih delova.

Pileći file pravi lagani letnji obrok!
autor: Gomex | 18.07.2019

Pileći file pravi lagani letnji obrok!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. Piletina se kod nas pretežno priprema na roštilju.

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!
autor: Gomex | 04.07.2019

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!

Pavlaka je jedan od mlečnih proizvoda koji relativno lako može da zadovolji veliki broj najraznovrsnijih ukusa i da se iskoristi na najrazličitije načine.

Dobra kobaja na roštilju kao desert!
autor: Gomex | 19.06.2019

Dobra kobaja na roštilju kao desert!

Roštiljska kobasica obavezan je sastojak na jelovniku svakog gurmana, bez obzira da li je tanka ili debela, da li je ljuta ili blaga. Sam roštilj daje joj onu neophodnu draž pikantnog mirisa i ukusa.

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!
autor: Gomex | 06.06.2019

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!

Jogurt, napitak koji su ljudi poznavali još pre četiri milenijuma, danas kada je trend zdrave ishrane jedan od tržišnih imperativa, doživljava vrhunac popularnosti.

Pileće grudi ukusno a lako!
autor: Gomex | 23.05.2019

Pileće grudi ukusno a lako!

Brzina života u današnje vreme mnogima od nas ne ostavlja previše prostora za boravak u kuhinji. I dok su naše majke i bake bile u loncima i šerpama od jutra do mraka, mi smo brzinu pripremanja obroka prilagodili brzini života.

Pasulj kao gastro poslastica!
autor: Gomex | 09.05.2019

Pasulj kao gastro poslastica!

Pasulj je kralj svake trpeze. Iako svi misle da je kuvanje ove mahunarke jednostavno, nije baš tako. Često grešimo kod kuvanja pasulja, a evo kako to možemo da ispravimo i uvek spremimo savršen obrok.

1.maj kuhinja na otvorenom!
autor: Gomex | 18.04.2019

1.maj kuhinja na otvorenom!

Kuhinja na otvorenom podrazumeva pripremu hrane na otvorenom (dvorište ili terasa, šumarak ili proplanak, ispod pergole, krošnje ili suncobrana…) bez upotrebe struje.