B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća trpeza

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?
autor: Gomex | 12.09.2019

Krompiruša, savijača od krompira ili nešto treće?

Kažu da je u Bosni, burek sa mesom, a sve ostalo su pite. Gladan čovek ne vidi razliku između pite i bureka, samo sit se svađa oko toga. Pita je savijena, burek je okrugao i seče se na kriške.

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?
autor: Gomex | 29.08.2019

Koliko „čajna” ima veze sa čajem?

Za mnoge poštovaoce i poznavaoce dobrog zalogaja, čajna kobasica je izuzetno cenjena dimljena mesna prerađevina. Priprema se od dobro usitnjenih kvalitetnih delova svinjskog i goveđeg mesa uz dodatke raznih začina.

Topli sendvič i šunka to su srca dva!
autor: Gomex | 15.08.2019

Topli sendvič i šunka to su srca dva!

Topli sendviči definitivno su favoriti gotovo svačijeg doručka ili večere. Postoje čak i pravila kako se pravi ovaj specijalitet. Naučite kako da ih pravilno pripremate i uživate u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.

Grilovano kao sa roštilja!
autor: Gomex | 01.08.2019

Grilovano kao sa roštilja!

Jedan od načina kako spremiti povrće je da se ono griluje. Ovo je dobar kompromis, jer zadovoljava uslov da povrće bude i ukusno i zdravo. Samo ne treba da se pretera sa grilovanjem, pa da bude ugljenisanih delova.

Pileći file pravi lagani letnji obrok!
autor: Gomex | 18.07.2019

Pileći file pravi lagani letnji obrok!

Piletina je jedna od najzdravijih i najukusnijih vrsta mesa, koje se koristi u skoro svakoj popularnoj svetskoj kuhinji. Piletina se kod nas pretežno priprema na roštilju.

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!
autor: Gomex | 04.07.2019

Pavlaka-dodaj i ne pitaj!

Pavlaka je jedan od mlečnih proizvoda koji relativno lako može da zadovolji veliki broj najraznovrsnijih ukusa i da se iskoristi na najrazličitije načine.

Dobra kobaja na roštilju kao desert!
autor: Gomex | 19.06.2019

Dobra kobaja na roštilju kao desert!

Roštiljska kobasica obavezan je sastojak na jelovniku svakog gurmana, bez obzira da li je tanka ili debela, da li je ljuta ili blaga. Sam roštilj daje joj onu neophodnu draž pikantnog mirisa i ukusa.

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!
autor: Gomex | 06.06.2019

Namirnice koje se slažu sa jogurtom!

Jogurt, napitak koji su ljudi poznavali još pre četiri milenijuma, danas kada je trend zdrave ishrane jedan od tržišnih imperativa, doživljava vrhunac popularnosti.

Pileće grudi ukusno a lako!
autor: Gomex | 23.05.2019

Pileće grudi ukusno a lako!

Brzina života u današnje vreme mnogima od nas ne ostavlja previše prostora za boravak u kuhinji. I dok su naše majke i bake bile u loncima i šerpama od jutra do mraka, mi smo brzinu pripremanja obroka prilagodili brzini života.

Pasulj kao gastro poslastica!
autor: Gomex | 09.05.2019

Pasulj kao gastro poslastica!

Pasulj je kralj svake trpeze. Iako svi misle da je kuvanje ove mahunarke jednostavno, nije baš tako. Često grešimo kod kuvanja pasulja, a evo kako to možemo da ispravimo i uvek spremimo savršen obrok.

1.maj kuhinja na otvorenom!
autor: Gomex | 18.04.2019

1.maj kuhinja na otvorenom!

Kuhinja na otvorenom podrazumeva pripremu hrane na otvorenom (dvorište ili terasa, šumarak ili proplanak, ispod pergole, krošnje ili suncobrana…) bez upotrebe struje. 

Kako do savršenog dresinga za salatu?
autor: Gomex | 04.04.2019

Kako do savršenog dresinga za salatu?

Više od 10.000 godina sirće se upotrebljava u najrazličitije svrhe, a brojne civilizacije su ga, osim za jelo, koristile kao svojevrsni eliksir mladosti i zdravlja.

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!
autor: Gomex | 21.03.2019

Riblja čorba ne izlazi iz gastro trendova!

Riba se u ishrani čoveka koristi od pamtiveka. Ili, bolje je reći - od kada je čovek otkrio način da ribu lovi mrežama i udicama. U pećinama iznad grada Kastiljesa u Španiji otkriveni su crteži neandretalaca koji nedvosmisleno pokazuju da je pećinski čovek koristio ribu za svoje potrebe.

Od smrznutog voća zimske đakonije!
autor: Gomex | 07.03.2019

Od smrznutog voća zimske đakonije!

Smrznuto voće ima sve veći značaj u ishrani. Ma koliko tehnologija napredovala, nemoguće je u svakom trenutku imati sveže voće. Ovaj problem je naročito izražen tokom zime.

Fruštukom se započinje dan!
autor: Gomex | 21.02.2019

Fruštukom se započinje dan!

U hedonističkom smislu, gastonomski utisak Vojvodine pripada rajskom uživanju. Đakonije kojima se teško može odoleti daju pečat vojvođanskoj kuhinji, hvaljenoj zbog izazovnih ukusa, mirisa i boja. 

Kiseli kupus zimska medicina!
autor: Gomex | 07.02.2019

Kiseli kupus zimska medicina!

Mada je sarma gospodarica svih balkanskih tradicionalnih kuhinja i predstavlja autentičan gastronomski doživlja, kiseli kupus sa mlevenim mesom se može poslužit još na bezbroj kreativnih i ukusnih načina.

Meso i umetnost pečenja
autor: Gomex | 24.01.2019

Meso i umetnost pečenja

U prepunom tiganju meso ne može ravnomerno i kvalitetno da se ispeče, zbog čega ćemo dobiti komade koji su na nekim delovima presušeni, a na drugim nedovoljno pečeni. U nastavku slede greške koje uspešni kuvari nikad ne prave...

Šta je pilav a šta je rižoto?
autor: Gomex | 10.01.2019

Šta je pilav a šta je rižoto?

Mnogi misle da su pilav i rižoto jedno te isto, ali greše. Naime, prilikom pripreme rižota pirinač se mora obavezno prvo propržiti, dok se za spremanje pilava samo kuva na vodi ili u drugoj tečnosti. Pilav je reč persijskog porekla i označava gusto skuvani pirinač.

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!
autor: Gomex | 20.12.2018

Dimljeni mesni proizvodi prste da poližeš!

Srbija je poznata kao zemlja u kojoj se dobro jede. Kod nas je svaki zalogaj bitan, u svakom uživaju sva čula i mame da im se iznova vraćamo. Upravo zbog toga predjelo ili meze igra značajnu ulogu na domaćoj trpezi, kao savršeni početak druženja ili gozbe. A u njemu dominiraju najkvalitetniji dimljeni mesni proizvodi.

Po začinu se kuvar poznaje!
autor: Gomex | 06.12.2018

Po začinu se kuvar poznaje!

U davna vremena, šafran, vanila, muskatni oraščić i mnogi drugi začini, mereni su upotrebom zlatnih tegova. Na njima su se bogatili gradovi i njihovi vladari, a kolonijalne sile vodile su ratove oko najboljeg trgovačkog puta kojim bi se začini prevozili. Zbog nezakonite trgovine začinima, ljudi su gubili glave.